Ελλάδα Επικαιρότητα Καιρός

Χειμώνας τριών ημερών από σήμερα το μεσημέρι

Χειμώνας τριών ημερών

Χειμώνας τριών ημερών από σήμερα το μεσημέρι .Ο καιρός στη χώρα μας θα αλλάξει ριζικά από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη, ενώ θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και στα βόρεια.

Στην Αττική, οι βροχές θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής και θα συνεχιστούν το βράδυ. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι τοπικά έντονα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα βόρεια, οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι της Παρασκευής στα ορεινά και θα επεκταθούν στα ημιορεινά το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, με τις μέγιστες να κυμαίνονται μεταξύ 5 και 10 βαθμών Κελσίου.

Στα νότια, ο καιρός θα παραμείνει ήπιος, με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Η μεταβολή του καιρού θα είναι αποτέλεσμα της εισβολής ψυχρών αέριων μαζών από τη Βόρεια Ευρώπη. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης των 10-15 βαθμών κατά τόπους.

Επιπλέον, οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη, με τους βοριάδες να φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα έντονες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου θα χιονίσει ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ο παγετός θα είναι ισχυρός στα βόρεια, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους -5 βαθμούς Κελσίου τοπικά.

Η μεταβολή του καιρού αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, όταν θα αρχίσει να υποχωρεί η ψυχρή εισβολή.

Γιαννόπουλος: Χειμώνας τριών ημερών

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος με τα όλα του: χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές στη Μακεδονία και στη Θράκη η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα πιο χαμηλά και θα ρίξει περισσότερο χιόνι. Παράλληλα, τοπικά θα υπάρχουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (με απαγορευτικά απόπλου) και κρύο τσουχτερό, με μονοψήφιες τιμές θερμοκρασία ακόμα και το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια.

Το κρύο θα μείνει και την Κυριακή, όταν θα είναι και περισσότερο καθώς θα πέσουν οι ελάχιστες θερμοκρασίες και οι μέγιστες αλλά και τη Δευτέρα.

Από Τρίτη η θερμοκρασία ανεβαίνει πάλι και τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ήπιος με θερμοκρασίες στα κανονικά για την εποχή περίοδο και πιθανόν από την Πέμπτη και πάνω από αυτά…

Δείτε ΕΔΩ σχετικό βίντεο

Related posts

Αφρικανική σκόνη θα πλήξει τη χώρα μας σήμερα και αύριο

Arcadia Spot GZ

Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Arcadia Spot GZ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment