Ελλάδα Επικαιρότητα

Ψηφιακή Διακυβέρνηση : Επανάσταση θα φέρει το νέο wallet – κινητό

Ψηφιακή Διακυβέρνηση Δημήτρης Παπαστεργίου

Ψηφιακή Διακυβέρνηση : Επανάσταση θα φέρει το νέο wallet – κινητό.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, χαρακτήρισε το νέο κινητό τηλέφωνο που θα κυκλοφορήσει το 2024 ως μια επανάσταση στην ψηφιακή εποχή. Σύμφωνα με αυτόν, αυτό το κινητό θα επιτρέπει στους πολίτες να εκτελούν διάφορες υπηρεσίες χωρίς την ανάγκη να φέρουν φυσικά έγγραφα μαζί τους.

Αντί να αποστέλλουν ηλεκτρονικά έγγραφα σε μορφή PDF, οι πολίτες θα μπορούν να δηλώνουν ότι συναινούν να μοιράζονται τα προσωπικά τους στοιχεία με δημόσιες υπηρεσίες και άλλους φορείς. Η αναγνώριση και επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους θα γίνεται μέσω ψηφιακών υπογραφών.

Επιπλέον, ο υπουργός ανέφερε ότι στο νέο κινητό θα υπάρχει και ο προσωπικός αριθμός του πολίτη, ο οποίος θα ενσωματώνεται στις νέες ταυτότητες που θα εκδίδονται από τον Δεκέμβριο και μετά.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την επίκειται έλευση ενός ψηφιακού βοηθού με δυνατότητα αλληλεπίδρασης μέσω φυσικής γλώσσας, ο οποίος θα παρέχει πληροφορίες και καθοδήγηση στους πολίτες σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν. Επίσης, προβλέπεται η ψήφιση ενός νομοσχεδίου για την κυβερνοασφάλεια τον Νοέμβριο, το οποίο θα ισχύει για πάνω από 2.000 φορείς και οργανισμούς.

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε επίσης την σημασία της τεχνητής νοημοσύνης, την οποία χαρακτήρισε ως μεγάλη πρόκληση που πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά. Αναφέρθηκε στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας για διαγνωστικούς σκοπούς, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, και στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Δημήτρης Παπαστεργίου

Related posts

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδιάζει ένα Super App για την ενσωμάτωση όλων των εφαρμογών στο ψηφιακό πορτοφόλι

Arcadia Spot GZ

Ποια πιστοποιητικά θα καταργηθούν την άνοιξη

Arcadia Spot GZ

Η ψηφιοποίηση της εφορίας: Τι αλλάζει για τους πολίτες και τους φοροφυγάδες

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment