ΕκδηλώσειςΕπικαιρότηταΠελοπόννησος

25 Masters of Wine στην Πελοπόννησο από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου

25 Masters of Wine στην Πελοπόννησο

25 Masters of Wine στην Πελοπόννησο από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου. Αναμένεται ότι 25 Masters of Wine από όλο τον κόσμο θα επισκεφτούν την Πελοπόννησο από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Ο λόγος για αυτό το ταξίδι είναι να επιτρέψει στους κορυφαίους επαγγελματίες της παγκόσμιας οινικής αγοράς να γνωρίσουν αναλυτικά την ιστορία, τις σύγχρονες τάσεις και τις προοπτικές της μεγαλύτερης αμπελοοινικής περιοχής της Ελλάδας. Το πρόγραμμα του ταξιδιού περιλαμβάνει επισκέψεις σε διάφορους αμπελώνες και οινοποιεία της Πελοποννήσου, δοκιμές διαφόρων κρασιών της περιοχής, συζητήσεις σε στρογγυλή τραπέζη και σεμινάρια, οινικά δείπνα, διαλέξεις και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Η αξία του ελληνικού κρασιού στις διεθνείς αγορές είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. 25 Masters of Wine στην Πελοπόννησο

“Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να φιλοξενούμε 25 από τους μόλις 414 Masters of Wine παγκοσμίως. Τους καλέσαμε να γνωρίσουν αναλυτικά τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της μεγαλύτερης οινοπαραγωγικής περιοχής της χώρας μας, που παράγει εξαιρετικά κρασιά εδώ και χιλιετίες. Αυτή η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου σχεδίου μάρκετινγκ που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου και στοχεύει στη βελτίωση της αντίληψης της αξίας του ελληνικού κρασιού στις διεθνείς αγορές,” δήλωσε ο Δρ. Γιάννης Βογιατζής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. Τόνισε επίσης ότι αυτή η πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ενωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) και ενισχύει το ρόλο των Περιφερειακών Οργανώσεων σε εθνικό επίπεδο. 25 Masters of Wine στην Πελοπόννησο

“Η Πελοπόννησος αποτελεί το 32% των αμπελώνων της Ελλάδας και παράγει το 31% του ελληνικού κρασιού. Είναι, λοιπόν, απολύτως σημαντικό να γνωρίσουν οι κορυφαίοι επαγγελματίες της παγκόσμιας οινικής αγοράς τις ξεχωριστές πτυχές αυτής της περιοχής, την πλούσια οινοπαραγωγική μας ιστορία και την ανεπανάληπτη φιλοξενία των μελών μας,” δήλωσε ο Γιάννης Τρουπής, Πρόεδρος της ΕΝΟΑΠ.

Το Ινστιτούτο των Masters of Wine, με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αριθμεί σήμερα 414 MW από 31 χώρες. Ο τίτλος του MW είναι αναγνωρισμένος ως ο υψηλότερος στην οινική αγορά, και πολλοί MW αποτελούν προσωπικότητες διεθνούς φήμης.

Related posts

Βόρεια Κυνουρία : Αυλαία του Δημοτικού θερινού κινηματογράφου με την παιδική ταινία «Jungle Beat 2: The Past»

Arcadia Spot NG

Βόρεια Κυνουρία : Οι Καλοκαιρινές Μουσικές Βραδιές ολοκληρώνονται στα Βέρβενα

Arcadia Spot NG

Αλλαγή χώρου θεατρικής παράστασης

Arcadia Spot NG
Arcadia SPOT
Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.