Top News Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

“Ανέστη Χριστός και ουδείς εν τω μνήματι”

ekklisia
“Ανέστη Χριστός και ουδείς εν τω μνήματι”.

Με την Χάριν του Τριαδικού Θεού μας φθάσαμε υγιείς και τούτο το Πάσχα να ζήσουμε την Σταύρωση και να εορτάσουμε την Ανάσταση του Θεανθρώπου και μαζί Του και τη δική μας. Το φετινό Πάσχα εορτάζουμε και τα 200 χρόνια από την ανάσταση του έθνους μας.

Η Ανάσταση του Κυρίου μας καλεί να μη μείνουμε στο μνήμα των παθών μας, στο μνήμα του εγωϊσμού μας, αλλά να αναστηθούμε με τη βοήθεια Του, βιώνοντας την αληθινή αγάπη, που μας δίδαξε .

Μας καλεί να βγούμε από το εγώ και να μπούμε στο εμείς. Αυτό το εμείς εννοούσε και ο Στρατηγός της Επανάστασης Μακρυγιάννης, όταν έλεγε :

Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί να τη φυλάμε (την Πατρίδα) κι όλοι μαζί, και να μη λέγει ούτε ο δυνατός «εγώ» ούτε ο αδύνατος…Είμαστε στο «εμείς» κι όχι στο «εγώ».

Μόνο όταν αγωνιζόμαστε όλοι μαζί μπορούμε να σωθούμε. Η σωτηρία μου περνάει μέσα από τον πλησίον μου, τονίζουν οι Πατέρες. Όπως οι πρόγονοί μας που υπέμειναν για τετρακόσια χρόνια το σκοτάδι τη σκλαβιάς χωρίς να χάσουν την πίστη τους, την αλληλεγγύη, την αγάπη, την υπομονή και τη δύναμη να συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται κατά του δυνάστη, έτσι και εμείς με πίστη στον Αναστημένο Χριστό και στους ανθρώπους όλοι μαζί, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, με αγάπη και αισιοδοξία να αγωνιστούμε και να ξεπεράσουμε την απειλή της πανδημίας, που για δεύτερη χρονιά καλούμαστε να βιώσουμε ένα διαφορετικό Πάσχα.

Είναι το ίδιον του Εθνους μας, στις δύσκολες στιγμές να γινόμαστε μια γροθιά και να κατορθωνούμε πράγματα αδύνατα, αφού “ο κόσμος μας έλεγε τρελούς”, όπως έλεγε ο Γέρος του Μοριά.

Ας λαμπρύνει το φως της Αναστάσεως την ψυχή μας, δείχνοντας μας την οδό που θα πορευτουμε για να αντιμετωπίσουμε κάθε κακο και κάθε δύσκολη στιγμή!

Υγεία σωματική και πνευματική ευχόμαστε από καρδιάς σε όλο τον κόσμο! Καλή Ανάσταση!!!

Μετά πολλών ευχών

Το Δ. Σ.του Συλλόγου Γυναικών Μεγαλόπολης

Related posts

Κοινωνικός Τουρισμός – Ποιά ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση

Arcadia Spot FG

Τζιούμης-Πάσχα:”Χιλιάδες οι επισκέπτες στη Τρίπολη”(vid)

Arcadia Spot FG

Πως γιορτάζεται η Ανάσταση σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment