Top NewsΕπικαιρότηταΥγεία

ΕΦΕΤ: Αποσύρεται ρολό κοτόπουλο από την αγορά | Εντοπίστηκε σαλμονέλα

efet-rolo-kotopoulo-salmonela

Σαλμονέλα εντοπίστηκε σε ρολό κοτόπουλο. Με εντολή ΕΦΕΤ αποσύρεται άμεσα από την αγορά.

ο ΕΦΕΤ πραγματοποίησε έλεγχο σε παρτίδα με ημερομηνία κατάψυξης 10/03/2021 και ανάλωσης 01/09/2022, και βρέθηκε ο επικίνδυνος μικροοργανισμός.


«Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ 1κιλ. ΚΤΨ, με ημερομηνία κατάψυξης 10/03/2021 και ανάλωσης 01/09/2022, που παράγεται από την εταιρεία «ΦΛΩΡΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Κ. και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ.

Διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην αμέσως επόμενη σελίδα του δελτίου Τύπου), να μην το καταναλώσουν».

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Related posts

Ημερίδα με θέμα «Η ψυχολογία της διατροφής: η σχέση μας με το φαγητό και οι διατροφικές διαταραχές»

ArcadiaSpot Team

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα αύριο Τρίτη στην Τρίπολη με την πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis Αθ. Λινού

ArcadiaSpot Team

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Vegan

ArcadiaSpot Team
Arcadia SPOT
Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.