Επικαιρότητα Περιφέρεια

”Αντώνης Τρίτσης”: Πρόσκληση 130.000.000 ευρώ για Δήμους και Περιφέρειες

tritsis-programma-perifereia

”Αντώνης Τρίτσης”: Πρόσκληση 130.000.000 ευρώ για δήμους και Περιφέρειες …

Νέα πρόσκληση στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”

δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών,

με τίτλο “Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19”.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης, που απευθύνεται σε δήμους και Περιφέρειες, ανέρχεται σε 130.000.000 ευρώ

Απώτερος σκοπός της εν λόγω πρόσκλησης -η οποία υπάγεται στον Αξονα Προτεραιότητας “Ψηφιακή Σύγκλιση” για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-, είναι,

α) η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των εργαλείων της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών και

β) η ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας με τη χρήση της τεχνολογίας που σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των δήμων και Περιφερειών της χώρας. Παράλληλα προωθείται η κοινωνική, οικονομική και πολιτική ένταξη των δημοτών χωρίς διακρίσεις, ενισχύοντας τη συμμετοχική δημοκρατία και την ανοιχτή διακυβέρνηση στη λήψη των αποφάσεων.

Ως έναρξη υποβολής των αιτημάτων ένταξης ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της εν λόγω πρόσκλησης (ΑΤ08 smart cities) και ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31 Μαρτίου 2021.

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση και το υποστηρικτικό υλικό έχουν ήδη αναρτηθεί στην σχετική  ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (https://eyde.ypes.gr/).

Την πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΑΣ: Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι παντού

#omada_Arcadia_Spot*

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ημερομηνίες καταβολής συντάξεων ανά ταμείο

#omada_Arcadia_Spot*

Βόρεια Κυνουρία: Διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Παρασκευή

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας