Top News Αστυνομικά Επικαιρότητα

Απαγωγή Μαρκέλλας: Η 33χρονη έδωσε τρία ηρεμιστικά στη 10χρονη για να τη βιάσει

apagogi-markellas

«Καταπέλτης» ήταν η πρόταση της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος της 33χρονης Ειρήνης Μούρθου, η οποία κατηγορείται ότι είχε απαγάγει στις αρχές Ιουνίου του 2020 τη 10χρονη Μαρκέλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, η εισαγγελική λειτουργός εκθέτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα βίωσε το ανήλικο κορίτσι για 48 ώρες στο διαμέρισμα της κατηγορουμένης.
Στην πρόταση της, η αντεισαγγελέας παραθέτει τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης ως εξής:
  • Στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης στις 11 Ιουνίου του 2020 αφαίρεσε ανήλικο νεότερο των 14 ετών από τους γονείς του, με σκοπό να το μεταχειριστεί σε ανήθικες ασχολίες. Ειδικότερα, στον παραπάνω τόπο και χρόνο, αφού μετέβη έξω από το σχολείο όπου φοιτά η ανήλικη, μετά το πέρας του σχολικού προγράμματός της και περί ώρα 13.15 και ενώ το κορίτσι είχε ξεκινήσει την επιστροφή για την οικία του, η κατηγορούμενη με την πρόφαση ότι είχε συμβεί κάτι στη μητέρα της, την άρπαξε και αφού επιβιβάστηκαν σε ταξί την οδήγησε στην οικία της στην Καλαμαριά στερώντας την από τους γονείς της, με σκοπό να τελέσει σε βάρος της γενετήσιες και ασελγείς πράξεις.

  • Στην Καλαμαριά στις 11 Ιουνίου του 2020 με σωματική βία εξανάγκασε άλλον σε επιχείρηση γενετήσιας πράξης, ήτοι σε πράξη που έχει την ίδια βαρύτητα με τη συνουσία. Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, αφού έκαμψε την αντίσταση της ανήλικης χορηγώντας σε αυτή ναρκωτική ουσία μέσα στον χυμό φρούτων που της έδωσε, στη συνέχεια αφαίρεσε τα ενδύματά της και αφού την τοποθέτησε στην μπανιέρα, την έλουσε αγγίζοντας τη στη συνέχεια στα γεννητικά της όργανα. Στη συνέχεια, αφού την έβγαλε από την μπανιέρα και ενώ η ανήλικη συνέχιζε να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικής ουσίας, άρχισε να τη θωπεύει με τα δάχτυλά της προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές της ορέξεις.

  • Επιπλέον, την ίδια ημέρα και αφού του είχε χορηγήσει ναρκωτικές ουσίες για να κάμψει την αντίσταση του ανήλικου κοριτσιού, η κατηγορούμενη άρχισε να θωπεύει τα γεννητικά της όργανα και ανάγκασε το κορίτσι να κάνει το ίδιο.

  • Ενεργώντας με πρόθεση ανέμειξε με οποιονδήποτε τρόπο ναρκωτικά σε ποτό το οποίο προοριζόταν για την ανήλικη. Ειδικότερα, αφού κονιορτοποίησε τρία χάπια Xanax, τα ανέμειξε με χυμό φρούτων και στη συνέχεια το έδωσε στο μικρό κορίτσι για να το πιει.

  • Προμηθεύτηκε και κατείχε ναρκωτικές ουσίες, ήτοι ουσίες με διαφορετική χημική δομή και διαφορετική δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα και με κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα τη μεταβολή της θυμικής κατάστασης του χρήστη και την πρόκληση εξάρτησης διαφορετικής φύσης. Συγκεκριμένα, κατείχε τουλάχιστον μια ταμπλέτα με χάπια Xanax, καθώς και άγνωστη ποσότητα κοκαΐνης αξίας 50 ευρώ, ίση με τρεις μυτιές.

  • Τέλος, ενεργώντας με πρόθεση εξέθεσε το ανήλικο κορίτσι σε κίνδυνο καθώς αφού το απήγαγε, του χορήγησε ναρκωτικές ουσίες που είχαν ουσιώδη επίδραση στον οργανισμό του και του στερούσαν τη δυνατότητα να αντισταθεί ενώ στη συνέχεια το εγκατέλειψε στη συμβολή των οδών Καθηγητού Ρωσσίδου και Θεμιστοκλή Σοφούλη και αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση, καθιστώντας την ανήλικη αβοήθητη.

Υπό το πρίσμα αυτό, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να παραταθεί επί εξάμηνο η προσωρινή κράτηση της 33χρονης Ειρήνης Μούρθου στις Φυλακές Γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της σε βάρος της σχηματισθείσας δικογραφίας, κρίνοντας ότι υφίσταται βάσιμος κίνδυνος φυγής της κατηγορούμενης, ενώ πρόβαλε ως σφόδρα πιθανό το ενδεχόμενο αν αφεθεί ελεύθερη να τελέσει παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η στάση της 33χρονης

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο τον περασμένο Ιούνιο, καθώς η 33χρονη αμέσως μετά τη σύλληψή της, είχε παραδεχθεί ότι διακατέχεται από ερωτική διάθεση για μικρά κορίτσια. Μάλιστα είπε στους αστυνομικούς ότι χορήγησε στην ανήλικη χάπια Xanax, με αποτέλεσμα να περιέλθει σε κατάσταση αδυναμίας να αντισταθεί και υπό αυτές τις συνθήκες προέβη σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος της.

Η αρχική της απολογία, άμεση και αυθόρμητη, αξιολογήθηκε ως πιο πειστική, παρά το γεγονός ότι η ίδια, αργότερα, ενώπιον της ανακρίτριας του 1ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αναίρεσε όσα αρχικά είχε πει, σε μια προσπάθεια να πείσει για την αθωότητά της.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι απήγαγε τη Μαρκέλλα και είπε πως την οδήγησε στο διαμέρισμά της ωθούμενη από αισθήματα μητρικής στοργής λόγω παραμέλησης και κακοποίησης του κοριτσιού από το οικογενειακό του περιβάλλον. Αρνήθηκε τη συνδρομή σεξουαλικού κινήτρου και τη διενέργεια σε βάρος της γενετήσιων πράξεων. Αρνήθηκε ακόμη ότι νόθευσε με ναρκωτικές ουσίες τον χυμό της ανήλικης και ισχυρίστηκε ότι της είχε δώσει μόλις μισό Xanax αραιωμένο σε νερό, με σκοπό να ανακουφίσει το αίσθημα νοσταλγίας που κατέβαλε το κορίτσι όταν είδε το μήνυμα αναζήτησης από την τηλεόραση, καθώς και μικρή ποσότητα κοκαΐνης την επόμενη μέρα προκειμένου να το βοηθήσει να συνέλθει από την επήρεια του ηρεμιστικού.

Το κατεστραμμένο laptop

Μάλιστα οι εισαγγελικές αρχές ερευνούσαν το ενδεχόμενο να κρύβεται πίσω από την υπόθεση κύκλωμα που χρησιμοποιεί ανήλικα ενδεχομένως για τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Βάσει της κατάθεσης που είχε δώσει το 10χρονο κορίτσι, η απαγωγέας την είχε μακιγιάρει και τη φωτογράφιζε.

Ωστόσο, όταν η 33χρονη ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς, πέταξε με δύναμη στο έδαφος μέσα σε νερά το laptop και τον σκληρό δίσκο για να τα καταστρέψει. Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων της οικογένειας του 10χρονου κοριτσιού, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό είχε υποστηρίξει ότι η 33χρονη ίσως έκανε live streaming με τη μικρή Μαρκέλλα και κατέστρεψε τον υπολογιστή της επειδή ήθελε να χαθεί πιθανό πορνογραφικό υλικό που θα την έφερνε σε ακόμα δυσχερέστερη θέση.

Ο κατεστραμμένος υπολογιστής μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο οι ειδικοί δεν κατάφεραν να ανακτήσουν το περιεχόμενό του.

Γι’ αυτό η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, όπως δημοσιεύει σήμερα το «protothema.gr», πρότεινε να μην αποδοθεί κατηγορία σε βάρος της 33χρονης Ειρήνης Μούρθου για την πράξη της πορνογραφίας ανηλίκου, αντίθετα ζήτησε να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η δήλωση της δικηγόρου οικογένειας της 10χρονης
Η δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου, σχολιάζοντας την πρόταση της αντεισαγγελέως ανέφερε:

«Πρόκειται για μοναδική στα ποινικά ελληνικά χρονικά περίπτωση όπου η δράστις ασελγών πράξεων φέρεται να είναι γυναίκα, και μάλιστα μητέρα με ανήλικο τέκνο, σχεδόν στην ηλικία του θύματος. Προκαλεί δε εντύπωση η ανεύρεση σημειώσεων της κατηγορουμένης η οποία αναγράφει στον προγραμματισμό της ημέρας και μετά τη λέξη “κολυμβητήριο” το όνομα του παιδιού με πολλά ερωτηματικά, γεγονός που αποδεικνύει τον απόλυτο σχεδιασμό και προμελέτη του όλου εγκλήματος. Η πολιτική αγωγή χαιρετίζει την παραπομπή της κατηγορουμένης στο αρμόδιο δικαστήριο και καταθέτει υπόμνημα για επιστροφή της δικογραφίας στην ανάκριση ώστε να διαταχθεί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναφορικά με τους αποδέκτες των τηλεφωνικών αριθμών που κάλεσε η κατηγορούμενη το επίδικο χρονικό διάστημα».

www.cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Παπαηλιού: ”Ο αγώνας των Παλαιστινίων αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους”

#omada_Arcadia_Spot*

Πέτρος Τατούλης: «Επιβεβαιώνεται η «φιλο-Χρυσαυγίτικη» άποψη του κ. Νίκα»

#omada_Arcadia_Spot*

Διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Δήμο Μεγαλόπολης – Δείτε που και πότε

#omada_Arcadia_Spot

Προσθέστε το σχόλιο σας