Top News Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Απεργιακή κινητοποίηση αύριο στη πλατεία Πετρινού

seenp-apergia

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο την Πέμπτη 6 Μάη να συμμετέχουν στην Απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων του νομού στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Πετρινού.

Να συμμετέχουν στην φετινή Πρωτομαγιάτικη απεργία που είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, αφού, 135 χρόνια μετά την εργατική εξέγερση στο Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του για τη χώρα μας, κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται να νομοθετήσουν τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, να καταστήσουν «νόμιμο» το
εργοδοτικό ξεσάλωμα που εντείνεται τα τελευταία χρόνια με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων.

Οι ρυθμίσεις που γίνονται με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο μας αφορούν όλους τους εργαζόμενους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας καθώς και μια σειρά μορφές ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, συμβασιούχων κάθε μορφής, αλλά και επέκτασης του χρόνου λειτουργίας υπηρεσιών είτε σ 24ωρη βάση, είτε Σάββατα και Κυριακές πρωτοεφαρμόστηκαν σε τομείς του δημοσίου κύρια στους ΟΤΑ. Είναι πρόσφατη η απόφαση για 3μηνες συμβάσεις στους εκπαιδευτικούς. Είναι γνωστή η διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει ως και 60 ώρες τη βδομάδα με χρόνο αναφοράς το 4μηνο.

Παράλληλα, με τις νέες ρυθμίσεις
  • Μονιμοποιούν την “τηλεργασία” ως έναν νέο τρόπο οργάνωσης της εργασίας που μετατρέπει το σπίτι σε χώρο δουλειάς, τσακίζοντας την επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή μας ζωή.
  • Ιδιωτικοποιούν τις επικουρικές συντάξεις μετατρέποντας την Κοινωνική Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, με συντάξεις και παροχές που θα εξαρτώνται όχι από τις ανάγκες, αλλά από την τσέπη του κάθε ασφαλισμένου.
  • Την ίδια στιγμή, θέλουν συνδικάτα άβουλα και παροπλισμένα, απλούς θεατές στην παρέλαση των αντιλαϊκών νόμων για αυτό ξηλώνουν κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα και νομοθετούν αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Θέλουν να βάλουν τους εργατικούς αγώνες στο γύψο.
  • Να προωθήσουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα και να νομιμοποιήσουν την εργοδοτική τρομοκρατία.
  • Να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα αφού επιβάλλεται εκτός από τον απαράδεκτο τρόπο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και η νόμιμη απεργοσπασία για τους περισσότερους κλάδους.

Για όλες αυτές τις εξελίξεις καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ που παρά τις οχλήσεις μας δεν πήρε κανένα μέτρο, ούτε καν συνεδρίασε, για να οργανωθεί και να πετύχει η απεργία που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, καθώς και εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία) για της 6 Μάη.

Αντίθετα, με τη συμμετοχή του προέδρου στην κατάθεση στεφανιού στο μνημείο των εκτελεσμένων της πρωτομαγιάς του 44, στήριξε την απόφαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας που υιοθέτησε την κυβερνητική απόφαση για γιορτασμό στις 4 του Μάη, με τις ψήφους των Παρατάξεων ΔΑΚΕ (ΝΔ) και Ενωτική Κίνηση (ΣΥΡΙΖΑ), δημιουργώντας ένα 5ήμερο αργίας.

Στήριξε την κατεύθυνση της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ για γιορτασμό με απλή κατάθεση στεφάνων χωρίς να κουνηθεί φύλλο σε χώρους εργασίας στηρίζοντας ουσιαστικά την πολιτική της κυβέρνησης.
Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων του νομού στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Πετρινού.

(**Του Ανδρέα Γιαννόπουλου μέλους της διοίκησης του ΝΤ Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένου με τη Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική  Συσπείρωση ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ).

Related posts

Π.Α.ΜΕ – ΚΚΕ:«Μαϊμού» οι απεργίες εξωθεσμικών στο καζίνο Ρίο

#omada_Arcadia_Spot***

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για δουλειά-ζωή με δικαιώματα

#omada_Arcadia_Spot*

Επέτειος Πολυτεχνείου: Πορεία Φοιτητικών Συλλόγων στη Τρίπολη τη Τετάρτη

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment