Επικαιρότητα Περιφέρεια

Αρδευτικά και οδικά έργα στη Κορινθία ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

ardeytika-erga-korinthia

Εγκρίθηκε, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η δημοπράτηση του αρδευτικού έργου στο Ψάρι προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, όπως και του προϋπολογισμού 180.000 ευρώ έργου κατασκευής των αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Φενεού, στα χωριά Μάτι Γκούρα, Μεσινό και Αρχαία Φενεός (Καλύβια).

“Πρόκειται για έργα σημαντικά για την ορεινή Κορινθία, που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή της” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Επίσης, στην ίδια συνεδρίασή της η Επιτροπή ενέκρινε την δημοπράτηση της εκπόνησης μελετών, αφ’ ενός για την βελτίωση του επαρχιακού δρόμου Φενεός – φράγμα λίμνης Δόξα και αφ’ ετέρου για την αναβάθμιση του επαρχιακού δρόμου Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα, στον οποίο εκδηλώνονται συχνά κατολισθήσεις. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 785.000 ευρώ.

“Προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών, στόχος μας είναι ένα καλύτερο και ασφαλέστερο οδικό δίκτυο, που θα δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης στα διάφορα τουριστικά μέρη, από την Γκούρα στα Τρίκαλα κι από εκεί στη Ζάχολη, με σύνδεση παράλληλα και με τις παραλιακές πόλεις όπως το Δερβένι, το Ξυλόκαστρο, το Κιάτο, το Βραχάτι” δήλωσε ο Τ. Γκιολής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Πέντε συλλήψεις στην Αρκαδία στα πλαίσια Αστυνομικής έρευνας

#omada_Arcadia_Spot*

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Καταγράφηκαν 46 νέα κρούσματα κορονοϊού – 7 στην Αρκαδία

#omada_Arcadia_Spot*

Περιφέρεια Πελοποννήσου: προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για τις δομές υγείας

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας