Αθλητικά Ροή Ειδήσεων

Αυλαία στο φετινό Tripolis Sports Camp της ΑΕΚ Τρίπολης – ΚΟΑΤ

tripolis-sports-camp

Με απόλυτη επιτυχία και πολλές εμπειρίες, τόσο για τους κατασκηνωτές, όσο και για τους διοργανωτές, τελείωσε η φετινή χρονιά στο Tripolis Sports Camp. Η ιδιαίτερη αυτή χρονιά, η οποία ξεκίνησε δειλά τον περασμένο Ιούνιο τελείωσε με απόλυτη λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για την είσοδο στις σχολικές αίθουσες.

Η μεγάλη ζήτηση των παροχών του Tripolis Sports Camp εξέπληξε ευχάριστα τους διοργανωτές, ΑΕΚ Τρίπολης – ΚΟΑΤ, με αποτέλεσμα να παραταθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου η λειτουργία του φετινού Camp. Μεγάλος συμπαραστάτης στο φετινό δύσκολο εγχείρημα των διοργανωτών του πρώτου αθλητικού Camp στην Τρίπολη και την Αρκαδία ήταν ο παιδικός σταθμός και το ΚΔΑΠ της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας. Ύστερα από σχετική άδεια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Αλεξάνδρου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, το Tripolis Sports Camp χρησιμοποίησε για τις ανάγκες του προγράμματός του, τις πρότυπες εγκαταστάσεις της “Ζωοδόχου Πηγής”. Οι μικροί μας κατασκηνωτές μετά τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην μετά covid19 εποχή, έπρεπε να χαρούν με ασφάλεια τις αθλητικές τους δραστηριότητες, μιας και οι εγκαταστάσεις τις “Ζωοδόχου Πηγής” πληρούσαν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, που είχαν θεσπιστεί από τα αρμόδια υπουργεία. Η ασφάλεια των παιδιών για το εκπαιδευτικό προσωπικό του Camp (Σταθούλη, Αντωνίου, Γιαννακόπουλος και Παπαδόπουλος) ήταν πάνω από όλα και για αυτό το λόγο τηρούνταν κατά γράμμα όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Μέσα στις 8 εβδομάδες λειτουργίας του φετινού Tripolis Sports Camp οι μικροί κατασκηνωτές πέρασαν από πάρα πολλά αθλήματα με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν τον κόσμο του αθλητισμού.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων άλλαζε κάθε εβδομάδα και οι γυμναστές του Camp έδωσαν για μια ακόμη χρονιά τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να δώσουν σε όλα τα παιδιά την χαρά της συμμετοχής και της άσκησης. Αθλήματα, όπως η Αντισφαίριση, η Καλαθοσφαίριση, το Ποδόσφαιρο και ο Κλασσικός Αθλητισμός είχαν την τιμητική τους τις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας. Την σκυτάλη πήρε το Beach Tennis, το Beach Volley, το Beach Soccer, το Badminton, τα παιχνίδια Frisbee, το Golf και για πρώτη φορά στο πρόγραμμα μας το άθλημα του Handball.

Οι αθλητικές δραστηριότητες των μικρών μας αθλητών δεν σταμάτησαν μόνο εδώ. Για 4η συνεχόμενη χρονιά το Tripolis Sports Camp τίμησε με την παρουσία του ο κ. Σταθάκος Δημήτρης  (Golden Gym), όπου μετέδωσε τα μυστικά της παιδικής αυτοάμυνας μέσα από την παιγνιώδη μορφή της, κάνοντας τα παιδιά να αγαπήσουν τις πολεμικές τέχνες και να περιμένουν, πως και πώς την επόμενη ημέρα.

Μια ακόμα μεγάλη συνεργασία συνεχίστηκε στο Tripolis Sports Camp. Το Go Kart και ο κ. Κολοβός Κώστας για 3η χρονιά μας έκανε την τιμή να μας δώσει την πανέμορφη πίστα του, ώστε να τα παιδιά να μάθουν από πρώτο χέρι την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά καθώς και τους κανόνες που διέπουν τον μαγικό κόσμο του Kart.

Οι παραδοσιακοί χοροί έπαιξαν για μια ακόμη χρονιά κυρίαρχο ρόλο στο πρόγραμμα μας με μια καινούργια συνεργασία να μπαίνει σε ράγες με τον σύλλογο “Αρκάδων Δρώμενα”. Η γυμνάστρια μας κ. Σταθούλη Θοδώρα, εκτός από την συμμετοχή της στις γενικές αθλητικές δραστηριότητες του camp, αποτέλεσε και την υπεύθυνη καθηγήτρια χοροδιδασκαλίας στους κατασκηνωτές μας, μεταδίδοντας τους από διαφορετική σκοπιά τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό. 

Στο παιδαγωγικό κομμάτι, για 2η χρονιά, η κα. Γκιντώνη και ο “Τεχνότοπος” συνεργάστηκαν με το camp κάνοντας δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα, όπου τα παιδιά γνώρισαν καλύτερα τον εαυτό τους και ανέπτυξαν  την προσωπικότητά τους. Οι νηπιαγωγοί τις “Ζωοδόχου Πηγής” απασχόλησαν τους μικρούς μας φίλους, τον λίγο ελεύθερο εξωγηπεδικό χρόνο τους, με πρωτότυπες χειροτεχνίες και κατασκευές.

Για 4η χρονιά τα εκπαιδευτήρια “Παράσχου” προσέφεραν στους φίλους μας γνώσεις ρομποτικής, φέρνοντας τα πιο κοντά, στις βασικές έννοιες του προγραμματισμού.

Στο σημείο αυτό αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ιατρό – ορθοδοντικό κ. Μπακόπουλο Κώστα που έφερε τα παιδιά ακόμα πιο κοντά με το σώμα τους, κάνοντας αρκετές συνεδρίες μαζί τους, περί στοματικής υγιεινής. Η επιμέλεια του αθλητικού γεύματος των μικρών μας παιδιών καθώς και η προσφορά ανά τακτά χρονικά διαστήματα χρήσιμων διατροφικών συμβουλών ήταν για 2η χρονιά, δουλειά της διατροφολόγου κας Έλενας Μπιλίση.

Το αθλητικό καλοκαίρι της Τρίπολης είχε για μια ακόμη χρονιά σημαντικές καινοτομίες σε όλα τα επίπεδα από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Η οργανωτική επιτροπή εφάρμοσε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να είναι όλοι ασφαλείς και υγιείς. Tα καινούργια δεδομένα που δημιουργήθηκαν μας έκαναν πιο δυνατούς και δημιουργικούς.

Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και να δώσουμε αθλητικό ραντεβού το επόμενο καλοκαίρι. Μέχρι τότε ευχόμαστε να μείνετε υγιείς και ασφαλής ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών ώστε να συναντηθούμε ξανά ανοίγοντας πανιά για νέες περιπέτειες μέσα στην μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ Τρίπολης και του ΚΟΑΤ …

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Προγραμματισμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Γορτυνία

#omada_Arcadia_Spot

Πέτρος Αλοίμονος | Ένας χρόνος στη τοπική αυτοδιοίκηση της Σίταινας

#omada_Arcadia_Spot

Με ευθύνη του κ.Νίκα, στις καλένδες το πλανητάριο στο Κρυονέρι Κορινθίας

#omada_Arcadia_Spot

Προσθέστε το σχόλιο σας