Top News Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Δημόσια διαβούλευση για τον ποδηλατόδρομο της Καλαβρύτων (pics,vid)

podilatodromos-kalavryton-tripoli (1)

Κώστας Τζιούμης: «Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε»

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για τον ποδηλατόδρομο της οδού “Καλαβρύτων” ,την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Στη διάρκεια της διαβούλευσης, παρουσιάστηκαν τρείς εναλλακτικές προτάσεις. Βασικός άξονας είναι ότι μεγαλώνουν τα πεζοδρόμια, διατηρούνται οι θέσεις στάθμευσης, αυξάνονται τα δέντρα, με προοπτική να επανεξεταστεί από τους μελετητές η δενδροστοιχία στο κέντρο της οδού, για να προκύψει η καλύτερη δυνατή λύση.

Επί της ουσίας, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν για την ανάγκη ανάπλασης της οδού και της κατασκευής ποδηλατόδρομου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης είπε ότι «σκοπός της διαβούλευσης είναι πριν παρθούν αποφάσεις, να ακούσουμε τις απόψεις των δημοτών μας.
Δεν σημαίνει ότι αυτές οι τρεις προτάσεις θα υιοθετηθούν κατά γράμμα, ενδεχομένως να υπάρξουν τροποποιήσεις μέσα από τη διαβούλευση.
Η ανάπλαση της οδού «Καλαβρύτων» θα συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο.
Το έργο της ανάπλασης αποτελεί ένα υπόεργο μίας πρότασης που έχουμε υποβάλλει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπου προβλέπεται η ανάπλαση του κεντρικού πάρκου της πόλης, του δρόμου για το πανεπιστήμιο, ενός δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων που θα συνδέουν τα περιαστικά άλση, καθώς και έναν ποδηλατοδρόμο προς τη λίμνη Τάκα και θα επιστρέφει από την Τεγέα. Αποτελεί ένα συνολικό έργο 10.500.000 ευρώ.
Σκοπός του έργου είναι να αποδοθεί περισσότερος χώρος για πεζούς και ποδηλάτες. Το έργο ανάπλασης της Καλαβρύτων είναι σύμφωνο με το ΣΒΑΚ.»

podilatodromos-kalavryton-tripoli (1)
podilatodromos-kalavryton-tripoli (1)
podilatodromos-kalavryton-tripoli (1)
podilatodromos-kalavryton-tripoli (1)
podilatodromos-kalavryton-tripoli (1)
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, με πολλά ερωτήματα και απορίες στις οποίες απάντησαν οι μελετητές.

Σύμφωνος με το εν λόγω έργο τάχθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, ο οποίος και με την ιδιότητα του Γεωπόνου, υπογράμμισε ότι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν μεγαλύτερα δένδρα στην Καλαβρύτων και με την πάροδο του χρόνου, να αναπτυχθούν πιο σύντομα και να επανέλθει σταδιακά η αρχική μορφή.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Λαγός και Αλέκος Κανελλόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Σαμπράκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σπηλιόπουλος, Βασιλική Παρασκευοπούλου – Καλασούντα και Παναγιώτης Καμπυλαυκάς, εκπρόσωποι φορέων και απλοί πολίτες.

Διαβούλευση για τον ποδηλατόδρομο στην οδό Καλαβρύτων. «Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε»

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Τζιούμης – Δήμαρχος Τρίπολης στις Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022

Related posts

Κώστας Τζιούμης: “O Δήμος Τρίπολης στηρίζει έμπρακτα τους παραγωγούς του”

Arcadia Spot NG

Κώστας Τζιούμης: «Στηρίζουμε με πράξεις τον πολιτισμό και την αύξηση της επισκεψιμότητας στον δήμο Τρίπολης»

Arcadia Spot NG

Ξεκινά ο δημοτικός Λαχανόκηπος του Δήμου Τρίπολης

Arcadia Spot NG

Leave a Comment

Arcadia SPOT
Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.