Επικαιρότητα Περιφέρεια

Δράσεις για την ανάδειξη και προστασία του βυθισμένου αρχαίου οικισμού στο Παυλοπέτρι

pavlopetri-elafonisos

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στην Λακωνία για τον βυθισμένο αρχαίο οικισμό, στο Παυλοπέτρι -στο πλαίσιο του έργου “INHERIT”, του προγράμματος “INTERREG MED”– αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου είχε με στελέχη του εν λόγω έργου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο επικεφαλής εταίρος του έργου “INHERIT” (Στρατηγικές βιώσιμου τουρισμού για τη συντήρηση και αξιοποίηση της παράκτιας και θαλάσσιας φυσικής κληρονομιάς της Μεσογείου), στο οποίο μετέχουν συνολικά 15 εταίροι -και άλλοι 3 υποστηρικτικοί- από 10 χώρες της Μεσογείου.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου -οι δράσεις του οποίου δεν θα αφορούν μόνον στον αρχαιολογικό χώρο αλλά διασφαλίζουν και ενισχύουν την αειφόρο διαχείριση του μνημείου-, θα διοργανωθούν στη Λακωνία, έως τα τέλη του ερχόμενου Απριλίου, farm trips ευρωπαϊκών εταίρων του πρόγραμματος “INTERREG MED” καθώς και δημοσιογράφων.

Προβλέπεται επίσης σήμανση του μνημείου και υποθαλάσσιοι διάδρομοι σημαδούρες που θα οδηγούν σε αυτό, ενώ θα παραχθεί και σχετικό video προβολής και ανάδειξης του βυθισμένου αρχαίου οικισμού κ.α.

Related posts

To 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας στο Παράλιο Άστρος

ArcadiaSpot Team

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πάρκα και άλση της Αρκαδίας

#omada_Arcadia_Spot*

Τροποποίηση απόφασης σχετικά με τις ενισχύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους μέσω της χρήσης ΤΠΕ

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment