Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Εγκληματικές οι ευθύνες Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών για τις καταστροφικές πυρκαγιές

liodora-pyrkagies-gortynia

Εγκληματικές  και διαχρονικές οι ευθύνες Κυβερνήσεων, Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών για τις καταστροφικές πυρκαγιές!

Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών της Πελοποννήσου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για ουσιαστικά μέτρα στήριξης!

          Κατά την χθεσινή συζήτηση στο ΠΕ.ΣΥ. για την «Αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα από την τοποθέτησή της κατέδειξε τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες των  κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ για τις πρόσφατες καταστροφές, που κινούμενες στην  λογική του «κόστους – οφέλους» έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των κρατικών υπηρεσιών στην ελαχιστοποίηση των κονδυλίων για την πυροπροστασία, στην ανεπάρκεια προληπτικών μέτρων, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των δασαρχείων, την διάσπαση της πρόληψης από την καταστολή.

          Τεκμηριωμένα και με στοιχεία αντιπαρατέθηκε με τα «γνωστά» επιχειρήματα περί «ακραίων καιρικών συνθηκών» και «κλιματικής αλλαγής», που αναπαρήγαγε η περιφερειακή αρχή Νίκα ότι ευθύνονται για τις καταστροφές, καθώς και επιχειρήματα για «λάθος προτεραιότητες», των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που τελευταία συνηθίζουν να κατεβαίνουν με κοινές προτάσεις, ως κοινό «μπλοκ» μαζί με την παράταξη «Τατούλη» που είχε την ευθύνη της διοίκησης για μια δεκαετία, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα της «δασοκτόνας» πολιτικής που είναι συνειδητή επιλογή.       

          Ανέδειξε ότι τόσο οι πρόσφατες όσο και οι παλαιότερες καταστροφές, δεν οφείλονται σε κάποια επιμέρους λάθη και παραλείψεις αλλά η πραγματική αιτία και η υλική τους βάση είναι η ίδια η εμπορευματοποίηση της γης, τα επιχειρηματικά σχέδια για εγκατάσταση αιολικών πάρκων, η περιβόητη «πράσινη ανάπτυξη», που έχουν ως κριτήριο το κέρδος, ότι όλα αυτά είναι που λειτουργούν σαν εύφλεκτη ύλη για τις πυρκαγιές!

          Κατέδειξε επίσης τις διαχρονικές ευθύνες που έχουν οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές, γιατί δεν παίρνουν κάθε φορά όσα μέτρα χρειάζεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και δεν διεκδικούν από το κράτος την θέσπιση ολοκληρωμένης αντιπυρικής προστασίας και δασοπροστασίας με βάση τις ανάγκες ανά περιοχή, ανά Π.Ε., αλλά ουσιαστικά στηρίζουν και εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων.

          Ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής προστασίας σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές ώστε να μην θρηνήσουμε νεκρούς με τις πρώτες βροχές, σημειώνοντας ότι στα Γεράνεια όπου είχαμε την πυρκαγιά από το Μάιο,  δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο και ότι ακόμα είναι στη φάση των μελετών. 

         Τέλος κατέθεσε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων ως βάση διεκδίκησης για την πραγματική ανακούφιση των πληγέντων με αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, χωρίς αποκλεισμούς και προϋποθέσεις, τονίζοντας την ανάγκη της λαϊκής παρέμβασης και οργάνωσης, καλώντας ταυτόχρονα τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών  στη συγκρότηση επιτροπών αγώνα, γιατί όπως ανέφερε η συλλογική διεκδίκηση είναι η μόνη που μπορεί να δώσει ελπίδα.

          Στο συνημμένο αρχείο παρατίθεται ολόκληρη η τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Κελλάρη Γιάννη:
Τοποθέτηση-του-Περιφερειακού-Συμβούλου-της-Λαϊκής-Συσπείρωσης-Κελλάρη-Γιάννη-στο-Πε.Συ

Related posts

Η ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων εξετάστηκε σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

#omada_Arcadia_Spot*

Ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του έργου στα Δερβενάκια – Στα σκαριά η μαρίνα Ναυπλίου

#omada_Arcadia_Spot*

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Αρκαδία

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment