ΕπικαιρότηταΠεριφέρεια

Εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα του Αγίου Δημητρίου Ζάρακα

agios-dimitrios-zarakas-perifereia-peloponnisou

Στις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα του Αγίου Δημητρίου Ζάρακα, παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνας Τζινιέρης.


Στον Αγιο Δημήτριο Ζάρακα δολοφονήθηκαν στις 4 Ιουνίου 1944 από τα στρατεύματα κατοχής των ναζί, 21 άνθρωποι -ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό.

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο του ολοκαυτώματος, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, από τον  Δήμο Ευρώτα και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφανιών και εκφωνήθηκε ομιλία από τον δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο. Η εκδήλωση έκλεισε με προσκλητήριο πεσόντων και την αναφώνηση του Εθνικού Υμνου από όλους τους παρευρισκόμενους.

Related posts

Visit Peloponnese – Open Call: Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στην IFTM Top Resa 2026

Arcadia Spot NG

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει 900.000 ευρώ σε δράσεις για την κοινωνική ένταξη παιδιών και οικογενειών

Arcadia Spot NG

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026

Arcadia Spot NG
Arcadia SPOT
Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.