Διεθνή Επικαιρότητα

Εκπαιδευτικός της Χρονιάς ο Ιταλός Κάρλο Ματζόνε

κάρλο-ματζόνε-δάσκαλος-της-χρονιάς

Εκπαιδευτικός της Χρονιάς: Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών η σημερινή και σε όλο το κόσμο γιορτάζουν οι εκπαιδευτικοί που με αυτοθυσία εξασκούν το επάγγελμα τους καθημερινά.

Φέτος, το βραβείο Globel Teacher Prize 2020 κατέκτησε ο Κάρλο Ματζόνε, εκπαιδευτικός από την Ιταλία. Ο ίδιος διδάσκει πληροφορική και προέρχεται από οικογένεια εκπαιδευτικών. Σήμερα διδάσκει σε δημόσια σχολεία, συγκεκριμένα στο δημόσιο λύκειο Λουκαρέλι στο Μπενεβέντο της Καμπανίας.

Η βράβευση του Ματζόνε βασίζεται σε μια εκπαιδευτική καινοτομία που έχει εισάγει ως εκπαιδευτικός καθώς συνδυάζει και προσαρμόζει τις ανάγκες των μαθητών του στα εκπαιδευτικά εργαλεία με τη χρήση τεχνολογίας.

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού το εξασκεί με συνέπεια και αγάπη καθώς από το 2004 διδάσκει μαθήματα πληροφορικής και τεχνολογίας στοχεύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων όλων των μαθητών.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εκπαιδεύουμε ανθρώπους ώστε να είναι αυτόνομοι στην κοινωνία. Πριν να εκπαιδεύσουμε εργάτες και εργαζόμενους, εκπαιδεύουμε άνδρες και γυναίκες».

«Υπάρχει ένα νέο είδος διαρροής, σχολικής διαρροής που αφορά την ψηφιακή διαρροή. Το είδαμε κατά την περίοδο του lockdown όταν οι ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν στη χρήση νέων εργαλείων».

Τα βιβλία του εκπαιδευτικού της χρονιάς έχουν γίνει best seller και διδάσκονται σε ορισμένα πανεπιστήμια. Επίσης, έχει τον τίτλο του Ψηφιακού Συντονιστή καθώς εργάζεται και ως σύμβουλος της κυβέρνησης για τον Εθνικό Ψηφιακό Σχεδιασμό.

«Επιθυμία μου είναι να βοηθήσω αυτούς τους νέους ανθρώπους να αυτονομηθούν και κατ’ επέκταση να διαχεριστούν προσωπικά τους σχέδια που θα τους δώσει την ευκαιρία να μείνουν στον τόπο τους».

Τη δημιουργία μιας μαθητικής αγροτικής εταιρίας που θα συντονίζει θέματα οργάνωσης και διάθεσης παραγωγής της παραγωγής, ιχνηλασιμότητας των προϊόντων και logistics ενώ με τη χρήση έξυπνων εφαρμογών θα μειώσει τα κόστη, σκοπεύει να ιδρύσει ο Ματζόνε με τα χρήματα του βραβείου.

*Με πληροφορίες από gr.euronews.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Συνελήφθησαν τζογαδόροι στο Λουτράκι για διενέργεια παράνομων τυχερών παιχνιδιών

#omada_Arcadia_Spot*

Τρίπολη: Ο Καραγκιόζης βγαίνει από την καραντίνα

#omada_Arcadia_Spot*

Πρεμιέρα για το θερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων Μεσσήνης

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας