Αστυνομικά Επικαιρότητα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένους

speira-eksapatouse-ilikiomenous

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης στη Λακωνία

Συνελήφθη ένα άτομο σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση απάτης και τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών απάτης, στη Σπάρτη Λακωνίας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές (26.9.2020) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 18χρονος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, εξακριβώθηκε ότι είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση με σκοπό να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους, τηλεφωνώντας τους και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν προκαλέσει τροχαία ατυχήματα, με αποτέλεσμα θανάσιμο ή σοβαρού τραυματισμού έτερου προσώπου, απαιτούσαν  χρηματικά ποσά ή τιμαλφή προκειμένου να απαλλαχθούν από την ποινική δίωξη ή ακόμη και να απελευθερωθούν.  

Τα μέλη της συμμορίας δρούσαν μεθοδικά βάσει σχεδίου με κατανομή ρόλων. Συγκεκριμένα, κάποιοι εξ’ αυτών προσποιούνταν τους ιατρούς ή αστυνομικούς και ασκώντας ψυχολογική πίεση, ζητούσαν επιτακτικά χρηματικά ποσά ή τιμαλφή προκειμένου οι συγγενείς τους να απαλλαχτούν άμεσα. Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες, μετέβαιναν στις οικίες τους και παραλάμβαναν τα χρήματα.

Related posts

Περιοδεία του Πέτρου Τατούλη στην Λακωνία τη Δευτέρα

Arcadia Spot GZ

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Κορινθία

Arcadia Spot GZ

Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής στην Κορινθία | 6 άτομα οι κατηγορούμενοι

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment