Αστυνομικά Επικαιρότητα

Ελευθέριος Οικονόμου: Το βαθύτερο νόημα των Αγίων τούτων ημερών να μας εμπνεύσει

oikonomou-eyxes-pasxa

Οι Άγιες ημέρες του φετινού Πάσχα βρίσκουν το σύνολο της κοινωνίας μας να διανύει το τελευταίο στάδιο μίας μακράς, εξαιρετικά επώδυνης δοκιμασίας εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης του COVID-19.

Αναμφίβολα το αίσθημα της κόπωσης, σωματικής και ψυχολογικής, που βιώνουμε όλοι μας αποτελεί μία σημαντική πρόκληση την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε καθώς βαίνουμε προς την πολυπόθητη έξοδο αυτής της πρωτοφανούς στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας υγειονομικής κρίσης.


Τις Άγιες τούτες στιγμές της Χριστιανοσύνης, το ένστολο δυναμικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παραμένει σταθερά, διαχρονικά μακριά από τις οικογένειές του, τιμώντας επάξια την κρίσιμη αποστολή που του έχει αναθέσει η Πολιτεία.


Από την ηπειρωτική Ελλάδα έως τις ακριτικές γωνιές του Έβρου και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και σε κάθε άλλη σπιθαμή ελληνικού εδάφους η παρουσία των γυναικών και ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας όλο αυτό το διάστημα είναι ισχυρή και διαρκής, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας.

Η σπουδαία συλλογική αυτή προσπάθεια αποδεικνύεται καθημερινά κρίσιμη παράμετρος στην εξασφάλιση της ευημερίας της χώρας μας, τυγχάνοντας καθολικής αποδοχής.


Ταυτόχρονα το σύνολο του σωφρονιστικού προσωπικού, των εξωτερικών φρουρών καθώς και του υπόλοιπου προσωπικού που υπηρετεί καθημερινά στις υποδομές των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της Επικράτειας καταβάλουν τη δική τους προσπάθεια, η οποία αποδεικνύεται βαρυσήμαντη για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας των Καταστημάτων Κράτησης.

Η διαρκής τους προσήλωση, το υψηλό αίσθημα του καθήκοντος και ο αξιοσημείωτος επαγγελματισμός τους έχουν οδηγήσει ως σήμερα σε έναν υποδειγματικό τρόπο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης υπό εξόχως δύσκολες συνθήκες, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των εν λόγω
υποδομών με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όσων κρατούνται στις δομές σωφρονισμού της χώρας μας.


Σε όλους εσάς απευθύνω τις ειλικρινέστερες ευχαριστίες μου με τις θερμότερες ευχές μου για υγεία και οικογενειακή ευτυχία και το βαθύτερο νόημα των Αγίων τούτων ημερών να εμπνεύσει εσάς και τους οικείους σας.


Καλή Ανάσταση!
Καλό Πάσχα!

Related posts

Σύλληψη 2 νέων για κλοπή και βία στο Αγρίνιο

Arcadia Spot GZ

Τι είπε στην απολογία του ο 41χρονος αστυνομικός για τη δολοφονία του 17χρονου

Arcadia Spot GZ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment