Επικαιρότητα Περιφέρεια

Ελπίς | Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

kakokairia-elpis-perifereia-peloponnisou

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχει τεθεί ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν όψει των διαδοχικών κυμάτων του μετώπου κακοκαιρίας “Ελπίς”, που αναμένεται στη χώρα μας από αύριο Σάββατο 22 Ιανουαρίου, με χαρακτηριστικά το πολικό ψύχος και τις σφοδρές χιονοπτώσεις -κατά περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκλήθηκαν σήμερα Παρασκευή 21 του μήνα, μέσω τηλεδιάσκεψης τα Συντονιστικά Οργανα Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) και των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, του περιφερειακού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν η ετοιμότητα των υπηρεσιών, η επάρκεια μέσων και ειδών πολιτικής προστασίας, καθώς και οι τρόποι αντίδρασης εφόσον προκύψουν έκτακτες καταστάσεις.

ΤΟ ΕΔΕΦΚ ΤΗΣ ΕΜΥ

Κύμα ισχυρότατου ψύχους θα επικρατήσει σε όλη την Ελλάδα από αύριο Σάββατο 22 Ιανουαρίου, ενώ σφοδρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αυτά επισημαίνονται στο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Συγκεκριμένα αναμένονται δύο κύματα κακοκαιρίας, το πρώτο αύριο Σάββατο 22 Ιανουαρίου και ένα ακόμα ισχυρότερο την Δευτέρα 24 του μήνα -το οποίο αναμένεται να επηρεάσει και τις ανατολικές περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας “Ελπίς” θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις -ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου- και οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα ανατολικά.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, γνωστοποιεί το εν λόγω ΕΔΕΚΦ, έχοντας θέσει παράλληλα και τον μηχανισμό της σε ετοιμότητα, καλεί δε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Related posts

Πέτρος Τατούλης: “Καλωσορίζουμε στη “Νέα Πελοπόννησο” τον Χάρη Βγενή”

ArcadiaSpot Team

Συμφωνητικό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις Σκοπής υπέγραψε ο Π. Νίκας

Arcadia Spot FG

Μάχη της Δραμπάλας: Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Νίκας

Arcadia Spot FG

Leave a Comment