Top News Επικαιρότητα Οικονομία

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο

epixeirimatiko-oikonomiko-deltio-epimelitiriou-arkadias
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Τεράστια η συμμετοχή στην ενημερωτική e-εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του 11 ου Π.Τ. Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών της Αρκαδίας το Επιμελητήριο
Αρκαδίας, από τα πρώτα Επιμελητήρια στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το 11 ο Π.Τ. Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος διοργάνωσαν, με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική e-εκδήλωση για την ψηφιακή τιμολόγηση την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. Η εκδήλωση έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης από συλλόγους και επαγγελματίες από όλη την Πελοπόννησο που κατέκλυσαν με τις συμμετοχές τους την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Μπορείτε να δείτε μαγνητοσκοπημένη την εκδήλωση και να κατεβάσετε ενημερωτικό υλικό στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντική ανακοίνωση).

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΤΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ
ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Επιτρέπεται, από σήμερα (Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου) και έως και την 28η Φεβρουαρίου, η
λειτουργία του λιανικού εμπορίου σωμάτων καλοριφέρ για κεντρική θέρμανση και θερμαντήρων αέρα ή διανεμητών θερμού αέρα από σίδηρο ή χάλυβα, που δεν θερμαίνονται ηλεκτρικά, και μερών
θερμαστρών, κουζινών, συσκευών για το ζέσταμα φαγητών και παρόμοιων μη ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.  Εξαιτίας  των επιπτώσεων που επέφεραν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, τα οποία έπληξαν κυρίως τον Βόρειο και Ανατολικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και την εξ αυτών ανάγκη να προμηθευτούν τα νοικοκυριά, κυρίως εξοπλισμό θέρμανσης, δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 10604/18-2-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ B 643), που επιτρέπει τη λειτουργία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Αναλυτικά  η  10604/18-2-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ B 643)  με τους ΚΑΔ και τους όρους λειτουργίας

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Από Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι δηλώσεις αναστολής επιταγών στις τράπεζες.
Διευκρινήσεις προς εκδότες και κομιστές αξιογράφων δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωση της. Δείτε αναλυτικά τις διευκρινίσεις της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «e-ΛΙΑΝΙΚΟ»

Την έναρξη λειτουργίας της  ψηφιακής πλατφόρμας OPENSHOPS.GR , με σκοπό τη δωρεάν παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υποστήριξης προς τους δυνητικούς δικαιούχους της δράσης “e- λιανικό “, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων . Η υποστήριξη των δυνητικών
δικαιούχων της δράσης “e-λιανικό”, δεν επιφέρει οικονομική επιβάρυνση γι’ αυτούς. Η πλατφόρμα
αφορά στην ενημέρωση σχετικά με τη δράση “e-λιανικό”, την υποβοήθηση της υποβολής της αίτησης συμμετοχής, την συμβουλευτική προς τους τελικούς δικαιούχους για διοικητικά/τυπικά ζητήματα, καθώς και σε τεχνικά ζητήματα, σχετικά με τον ορθό σχεδιασμό, υλοποίηση και αποτελεσματική λειτουργία του e-shop τους και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα απαιτηθεί.
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, στον ιστότοπο  OPENSHOPS.GR .

ΕΝΟΙΚΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΑΝΟΙΞΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Άνοιξε η  πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των δηλώσεων COVID  από τους ιδιοκτήτες για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν τον Ιανουάριο. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων είναι μέχρι την 1η Μαρτίου. Μια βασική διαφορά σε σχέση με τις αντίστοιχες δηλώσεις που είχαν γίνει τους προηγούμενους μήνες είναι ότι αυτή τη φορά γίνεται ταυτόχρονα η επιβεβαίωση των στοιχείων που δηλώνονται. Στη νέα εφαρμογή πραγματοποιούνται αυτόματες διασταυρώσεις ανάμεσα στα ΑΦΜ του ενοικιαστή και τους πληττόμενους  ΚΑΔ που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα .
 

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ 9 ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Παρατείνονται κατά 6 μήνες οι καταληκτικές ημερομηνίες υλοποίησης των ενταγμένων έργων σε εννέα Δράσεις ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας. Ειδικότερα, οι δράσεις που παρατείνονται οριζόντια κατά 6μήνες είναι οι ακόλουθες: Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές, ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ποιοτικός Εκσυγχρονισμός, επιχειρούμε Έξω, εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση, εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις. Και οι δύο ψηφιακές δράσεις:  Ψηφιακό Άλμα και ψηφιακό Βήμα.
 

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σειρά νέων μέτρων ενίσχυσης και στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την υγειονομική κρίση, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ. Χατζηδάκης: Παρατείνονται έως το τέλος του χρόνου οι ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που έληγαν στις 30 Απριλίου και αφορούσαν την περίοδο της πρώτης καραντίνας. Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση που θα ορίζει ειδικό πλαίσιο αποπληρωμής με επιλογή είτε 24 άτοκων δόσεων είτε με 48 δόσεις και με επιτόκιο 2,5% και έναρξη καταβολής από 1/1/2022. Τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εργοδότες θα δηλώνουν το σύνολο του προσωπικού τους και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κάνουν δύο φορές το μήνα «ράπιντ τεστ», ενώ το κόστος θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  

ΕΩΣ ΤΙΣ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Από χτες, Πέμπτη, έως και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, είναι δυνατή από τις επιχειρήσεις του
Πολιτισμού με ΚΑΔ: 90.01, 90.02, 90.03, 90.04, 93.29.2,  η υποβολή αίτησης/υπεύθυνης δήλωσης
ένταξης στην ειδική πλατφόρμα  stirizoumetonpolitismo.services.gov.gr  που τηρείται στο
Πληροφοριακό Σύστημα  ΕΡΓΑΝΗ, για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης  που προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση 5774/203/5-2-2021 (Β’ 457). Η εν λόγω ενίσχυση έχει τη μορφή οικονομικής κάλυψης θέσεων θεατή/ εισιτηρίου για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Τροπολογία , με την οποία – μεταξύ άλλων – απαλλάσσεται και για το μήνα Μάρτιο 2021 από την
υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος, ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης, κατατέθηκε στο  νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών , με τίτλο “Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της ΑΑΔΕ”. Ειδικότερα, με την υπόψη τροπολογία, απαλλάσσεται και για το μήνα Μάρτιο 2021 (ίσχυε για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021) από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος, ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση της οριζόμενης επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους, που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVlD-19, ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσής του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα στα Αρχαία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία

#omada_Arcadia_Spot*

Φωτιά στην Αρκαδία: Μεγάλη αναζωπύρωση στο Νεοχώρι – Δεν κινδυνεύουν σπίτια

#omada_Arcadia_Spot*

ΓΣΕΕ: Να διερευνηθούν τα εργατικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας “Αναλώσιμοι”

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας