Top News Επικαιρότητα Οικονομία

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Οικονομικό και Επιχειρηματικό Δελτίο

epimelitirio-arkadias-oikonomiko-epixeirimatiko-deltio

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Οικονομικό και Επιχειρηματικό Δελτίο

ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 3-11-2020, ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΧΩΡΑ

Σε ισχύ είναι ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr από τον Κορονοϊό που αποτελείται από 3 επίπεδα προληπτικών μέτρων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας: Επίπεδο Α Επιτήρησης, Επίπεδο Β Αυξημένου Κινδύνου, Επίπεδο Γ Συναγερμού.

* Αναλυτικά ο Χάρτης και τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Μέτρα για Κορονοϊό)

* Αναλυτικά το ΦΕΚ Β 4829/2.11.2020 με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του covid-19 που ισχύουν από 3.11.2020 έως και το τέλος Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Μέτρα για Κορονοϊό)

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΠ ΜΕΣΩ ΤΟΥ GOV.GR – ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΡΟ ΤΟΥ 2013

Στην επέκταση των υπηρεσιών του gov.gr προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς ξεκίνησε η δυνατότητα ψηφιακής επικοινωνίας των πολιτών με δημόσιους φορείς, αρχής γενομένης από τα ΚΕΠ. Η αρχή γίνεται με όσες ληξιαρχικές πράξεις (γέννησης, γάμου, συμφώνου συμβίωσης και θανάτου) έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί πριν από τις 08-05-2013. Για την έκδοση των σχετικών αποσπασμάτων οι πολίτες αρχικά θα ταυτοποιούνται στο gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet και στη συνέχεια θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στη θυρίδα του αρμόδιου ΚΕΠ, μέσω του reg.services.gov.gr. Κατόπιν, σε διάστημα λίγων ημερών θα λαμβάνουν το έγγραφο στην προσωπική τους θυρίδα.

ΕΝΙΑΙΟ E-PASS ΑΠΟ (4/11) ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σε παραγωγική λειτουργία τίθεται το ενιαίο e-pass για τα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Έτσι, από 4 Νοεμβρίου οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να περνούν από οποιοδήποτε σταθμό διοδίων χρησιμοποιώντας τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν, ανεξαρτήτως παραχωρησιούχου και χωρίς να προβούν σε καμία επιπλέον ενέργεια.

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Οικονομικό και Επιχειρηματικό Δελτίο

ΥΠ. ΑΝ.: ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 20 ΕΚ. ΕΥΡΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΑνΕΚ

Αυξάνεται κατά 20 εκατ. ευρώ,  ο προϋπολογισμός για τη δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) διαμορφώνοντας τον συνολικό προϋπολογισμό της στα 80 εκατ. Ευρώ, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη. Με την αύξηση του προϋπολογισμού αναμένεται να ενταχθούν επιπλέον περίπου 480 επιχειρήσεις, που είχαν υποβάλει αιτήσεις χρηματοδότησης. Η δράση χρηματοδοτεί μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την παροχή υπηρεσιών εστίασης, καθώς και υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης – κοινωνικής μέριμνας, προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» (ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ) ΣΤΟ ΕΠΑΝΕΚ

Η ένταξη της δράσης  «Εξοικονομώ-Aυτονομώ» (Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ) εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020),  ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 600 εκατ. Ευρώ. Το  «Εξοικονομώ-Aυτονομώ» (Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ)  θα παρέχει κίνητρα για παρεμβάσεις που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας των κατοικιών. Στόχος είναι η μείωση των ενεργειακών αναγκών, ο περιορισμός της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων και η μετάβαση σε ένα «Έξυπνο Σπίτι».  Στη δράση  μπορούν να ενταχθούν κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία, των οποίων οι ιδιοκτήτες επιδοτούνται ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια σύμφωνα με τον σχετικό Οδηγό. Επίσης προαιρετική είναι και η λήψη δανείου του οποίου οι τόκοι επιδοτούνται. Στη δράση  περιλαμβάνονται και κίνητρα για παρεμβάσεις σε πολυκατοικίες και κοινόχρηστους χώρους.

ΥΠ. ΟΙΚ.: ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ομάδα εργασίας για την παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τα υπουργεία Οικονομικών και  Ανάπτυξης . Ειδικότερα, η ομάδα αυτή θα έχει ως έργο την επεξεργασία και κατάθεση προτάσεων για τη διαμόρφωση ενός νέου καθεστώτος κινητροδότησης της επιχειρηματικής και παραγωγικής δραστηριότητας. Θα εξεταστούν παράμετροι, όπως, μεταξύ άλλων, η δημιουργία νέας μορφής αστικής επιχειρηματικής σύμπραξης, η σχηματοποίηση κινήτρων για την αύξηση του μεγέθους της επιχείρησης μέσω συμπράξεων και συνεργασιών, η προώθηση του μετασχηματισμού σε ανώτερη μορφή εταιρικού σχήματος και η βελτίωση του υπάρχοντος πλαισίου μετασχηματισμών, η δημιουργία πλαισίου προώθησης συγχωνεύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η διαμόρφωση κινήτρων για εξωστρεφή clusters και προώθηση σχημάτων καθοδήγησης.

ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Έως τις 30 Νοεμβρίου επεκτείνεται σε όλη την Επικράτεια η ισχύς των έκτακτων και προσωρινών μέτρων του άρθρου 235 του ν. 4727/2020 (Α΄ 184) ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού. Αυτό προσδιορίζεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (44921/1377/2.11.2020) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 4830/2.11.2020. Σύμφωνα με αυτή, ισχύει τηλεργασία 50% και προσαρμογή ωραρίου εργασίας για τον μήνα Νοέμβριο στις επιχειρήσεις όλης της χώρας. Το ωράριο εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα προσαρμόζεται, υποχρεωτικά, για τον μήνα Νοέμβριο, κατά την έναρξη και λήξη του με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός δίωρου να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και τη λήξη, αντίστοιχα, του ωραρίου τους.
Δείτε αναλυτικά τοΦΕΚ Β’ 4830/2.11.2020

Related posts

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε πληρώνονται ανά ταμείο

#omada_Arcadia_Spot*

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

#omada_Arcadia_Spot*

ΠΕΣΠ: Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων λόγω αύξησης ενεργειακού κόστους

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment