Top News Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Επισκευές, αποκατάσταση και παρεμβάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης

dikastiko-megaro-tripolis

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της κατασκευαστικής δημόσιας εταιρείας «ΚΤIΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» κ. Τίμο Κατσίπο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, είχε την Τρίτη 29-06-2021, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης Ιωάννης Αγγελάκος, στα γραφεία της εταιρείας.

Αντικείμενο της συνάντησης, που αποτελεί συνέχεια προηγουμένων, ήταν η ενημέρωση του Προέδρου του Δ.Σ.Τ., σχετικά με την πορεία του έργου που αφορά επισκευές, αποκατάσταση και παρεμβάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης.

Παρόντες επίσης στη συνάντηση ήταν και οι μελετητές του έργου κ.κ Δήμητρα Κοτσιάνη και Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Προγραμματισμού Έργων κ. Θεόδωρος Κυριακόπουλος.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Τ., σχετικά με την ολοκλήρωση εκ μέρους της εταιρείας, της μελέτης του έργου και την αποστολή του φακέλου για την έγκριση της έκδοσης οικοδομικής άδειας από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού στην Πάτρα, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων σταδίων του έργου.

Με ευχάριστη έκπληξη, διαπιστώθηκε ότι, χάρη στο ενδιαφέρον και την προσωπική ενασχόληση του Προέδρου του Δ.Σ. της «ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.» και συμπατριώτη μας κ. Κατσίπου, στη μελέτη, πλην των άμεσων και επειγόντων εργασιών επισκευής, έχουν ενταχθεί και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς και παρεμβάσεις που καθιστούν αυτό προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, πάντα βέβαια στο μέτρο του δυνατού, λαμβανομένου υπόψη ότι πρόκειται για διατηρητέο κτίριο, με ότι περιορισμούς αυτό θέτει.


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κατσίπος, κύριο μέλημα της εταιρείας είναι το Δικαστικό Μέγαρο να καταστεί λειτουργικό και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, των δικηγόρων, των δικαστικών υπαλλήλων και των πολιτών.


Ειδικότερα, οι επεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο κτίριο αφορούν τόσο σε οικοδομικές εργασίες και στις Η/Μ εγκαταστάσεις και αναλυτικότερα:


 Επισκευή της στεγάνωσης των δωμάτων και στεγών και της διαφώτιστης οροφής υπερδώματος  
 Αποκατάσταση φθορών τοπικού χαρακτήρα στις όψεις του κτιρίου  
 Αντικατάσταση των εξωτερικών ξύλινων κουφωμάτων με νέα ξύλινα πιστό αντίγραφο των υπαρχόντων (Ισόγειο & Α΄ όροφος )
 Εσωτερικοί χρωματισμοί και αποκατάσταση των δαπέδων στους χώρους των γραφείων  
 Αερισμός-κλιματισμός σε όλο το κτίριο και αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης
 Φωτισμός ανάδειξης κτιρίου
 Εγκατάσταση νέου συστήματος αντικεραυνικής προστασίας
 Προσθήκη ανελκυστήρα εντός του αίθριου για πρόσβαση από ΑΜΕΑ 
 Τοποθέτηση ράμπας ΑΜΕΑ στην κεντρική Είσοδο

Παράλληλα υπήρξε και ενημέρωση σχετικά με τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις κατασκευής Νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Τρίπολη, για το οποίο έχει εκφρασθεί θετικά η ηγεσία των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Υποδομών & Μεταφορών.

Εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο και στο Δ.Σ. της «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» καθώς και στους αρμόδιους Υπουργούς, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα για την άμεση ανταπόκριση στην έκκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης για την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Ιωάννης Αγγελάκος Νικολία Φρέντζου

Related posts

ΑΕΚ Τρίπολης: Με απόλυτη επιτυχία το 4ο Προπαιδικό u10

Arcadia Spot NG

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΕΚ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Arcadia Spot NG

Smash Τρίπολης: Οι Νικητές του τουρνουά SMASH DIVISION OPEN

Arcadia Spot NG

Leave a Comment