Επικαιρότητα Οικονομία

Επιστολή της Ο.Ε.ΕΣ.Π. στο Σταϊκούρα για τα δάνεια ΤΕΜΠΜΕ

omospondia-emporikon-sullogon-peloponnisou

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος με την οποία ζητά να προβεί στην αναστολή της απόφασης σχετικά με τη μεταφορά των δανείων ΤΕΜΠΜΕ στην εφορία.


Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας:

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα πρόβλημα μεγάλο που αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις και πρέπει άμεσα να ληφθεί πρωτοβουλία για την επίλυσή του. Αναφερόμαστε στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη σχετικά με την μεταφορά προς την Εφορία των υπολοίπων των δανείων που έχουν δοθεί σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με την εγγύηση του δημοσίου (πρώην ΤΕΜΠΜΕ), αλλά δεν εξυπηρετούνται.

Η επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας την περίοδο που διανύουμε και ύστερα από μια δεκαετή οικονομική κρίση, θα σημάνει ένα ακόμα εμπόδιο στην ομαλή επάνοδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα δάνεια αυτά θα αντιμετωπίζονται πλέον ως χρέη προς το δημόσιο και οι κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων θα βρίσκονται προ των πυλών. Χιλιάδες επαγγελματίες θα οδηγηθούν σε απένταξη της ρύθμισης των 120 δόσεων και θα χάσουν άμεσα εκτός από την φορολογική ενημερότητα, τα σπίτια και τα μαγαζιά τους.

Για τους λόγους αυτούς και κατόπιν αιτήματος των μελών της Ομοσπονδίας μας, που ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο εκπροσωπεί τον εμπορικό κόσμο σε 10 νομούς και γίνεται καθημερινά αποδέκτης της απόγνωσης των μικροεπιχειρηματιών, ζητούμε όπως προβείτε στην αναστολή της απόφασης αυτής για μεταφορά των δανείων ΤΕΜΠΜΕ στην εφορία.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας το αίτημά μας και ευελπιστούμε στην άμεση ψήφιση νομοθετικών ρυθμίσεων, στα πλαίσια του διαλόγου και της συνεργασίας με το Υπουργείο και εσάς προσωπικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Μεσσήνιος καλλιεργούσε φυτά κάνναβης σε πλαστικά κυτία με χώμα

#omada_Arcadia_Spot*

Γορτυνία | Καταψήφισε όλα τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής ο Μ.Λύτρας

#omada_Arcadia_Spot

Τοποθετήθηκαν οι πρώτες ταμπέλες στο παραδοσιακό ”καφέ Καμπέας”

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας