Επικαιρότητα Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 και 7: Μη επιστρεπτέο το 50% για επιχειρήσεις

epistreptea-prokatavoli

Η επέκταση του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε 6ο και 7ο κύκλο περιλαμβάνεται ανάμεσα στα πέντε μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου o υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας για τη στήριξη των κλάδων της οικονομίας που υπέστησαν πλήγμα λόγω του κορονοϊού. Όπως υπενθύμισε παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας, εντός της εβδομάδας, καταβάλλεται το υπόλοιπο ποσό του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Τις τελευταίες μόλις ημέρες, καταβλήθηκε πάνω από 1 δισ. ευρώ σε 344.885 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αφού τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου κλείνει και η σχετική πλατφόρμα, εκκρεμεί η πληρωμή περίπου 200 εκατ. ευρώ σε 15.000 επιχειρήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι νέες επιχειρήσεις, μετά την προσθήκη που πρόσφατα έκανε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συμπεριληφθούν και αυτές.

Μέσα στην εβδομάδα, και για λίγες μόνο ημέρες, θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης της δήλωσης ΦΠΑ για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ώστε να ενταχθούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή όσα από αυτά έως σήμερα απορρίφθηκαν και παρουσιάζουν πτώση τζίρου. Παράλληλα, προκειμένου να επισπευσθεί η ενίσχυση της ρευστότητας των κλάδων που πλήττονται περισσότερο από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ο 6ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής διαχωρίζεται σε δύο κύκλους, τον 6ο και τον 7ο, και η συνολική χρηματοδότηση αυξάνεται στο 1,5 δισ. ευρώ.

ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Παράταση στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» ζητά το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

#omada_Arcadia_Spot

H Έβαν Ρέιτσελ Γουντ κατηγορεί τον Μέριλιν Μάνσον για «φριχτή» κακοποίηση

#omada_Arcadia_Spot*

Κορονοϊός | «Βροχή» τα πρόστιμα από την ΕΛΑΣ για μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων

#omada_Arcadia_Spot

Προσθέστε το σχόλιο σας