Διεθνή Επικαιρότητα

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Προσωρινά μέτρα για την εκρηκτική αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού

europaiki-epitropi-ayxisi-timis-fysiko-aerio

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε έτοιμη να εγκρίνει τα «προσωρινά μέτρα» που θα λάβουν οι χώρες μέλη της ΕΕ απέναντι στην εκρηκτική αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού, ενώ εργάζεται ταυτόχρονα για να περιορίσει μακροπρόθεσμα την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα.


«Υπάρχουν εργαλεία στα οποία μπορούν να προσφύγουν αμέσως οι χώρες» για να μειώσουν τους λογαριασμούς των καταναλωτών, εξήγησε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον, μετά τη λήξη της συνόδου των υπουργών Ενέργειας και Μεταφορών στη Σλοβενία.

Μείωση ΦΠΑ και βοήθεια στα νοικοκυριά


Η Επίτροπος ανέφερε ως παράδειγμα τη μείωση του ΦΠΑ, την άμεση στήριξη των φτωχότερων ή τη στοχευμένη και προσωρινή βοήθεια για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. «Οι υπηρεσίες μου είναι έτοιμες να βοηθήσουν (τις κυβερνήσεις) να εκπονήσουν αυτά τα μέτρα», πρόσθεσε.

«Οι χώρες μέλη ζήτησαν ξεκάθαρη κατεύθυνση για το είδος των προσωρινών μέτρων που μπορούν να υιοθετήσουν, με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες», ώστε «να προστατεύσουν τους ευάλωτους καταναλωτές», εξήγησε η Σίμσον.

Η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου παγκοσμίως, συνέπεια της οποίας είναι η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος παντού στην Ευρώπη, «καταδεικνύει ότι χρειάζεται να βάλουμε τέλος στην εξάρτησή μας από τα ξένα ορυκτά καύσιμα, το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

Πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Υπογράφηκε το έργο ηλεκτροφωτισμός κοινότητας Πραστού

#omada_Arcadia_Spot*

Χειροτονία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βλαχοκερασιάς Αρκαδίας

#omada_Arcadia_Spot*

Γλυκά Νερά: «Έκαναν στη σύζυγό μου ό,τι και στην Καρολάιν» – Μαρτυρία ”φωτιά”

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας