Ροή Ειδήσεων

Γιαννακούρας για Νίκα: «Ένας σύγχρονος Αίσωπος»

Νικας-Ένας σύγχρονος Αίσωπος

«Νίκας: Ένας σύγχρονος Αίσωπος»
(Για όσους δε θυμούνται ήταν ο παραμυθάς της Αρχαιότητας)


Ακούγοντας κανείς τον κ.Νίκα, τις ανακοινώσεις και τις εξαγγελίες του, γεμίζει με αισιοδοξία και χαρά, γιατί ακούει μεγάλα λόγια για μεγάλα έργα. Κάτι τέτοιο συνέβη και σε μένα, πριν λίγες μέρες, ακούγοντας τις εξαγγελίες του για τα μεγάλα έργα που θα κάνει η παράταξή του στην Αρκαδία. Θα είμαι άλλωστε ο τελευταίος που δε θα ήθελα να γίνουν όλα αυτά που εξαγγέλλονται, γιατί έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου και την αγωνία μου και το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας. Κάθε τόσο εκτοξεύονται πυροτεχνήματα από την περιφερειακή αρχή, τα οποία σβήνουν
προτού καν ανάψουν.

Κύριε Νίκα, προσγειωθείτε στην πραγματικότητα. Τα παραμύθια είναι για τα μικρά παιδιά.
Και για να είμαι συγκεκριμένος και σαφής, ρεαλιστής και ειλικρινής, όπως πάντα, θα αναφερθώ στα 12 μεγαλεπήβολα έργα που εξαγγέλθηκαν σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήσατε.


1.ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ: Το μεγάλο Βατερλώ του. Ηχούν ακόμα στα αυτιά μου οι δηλώσεις του για την μετατροπή του 11 ου Συντάγματος Πεζικού σε Διοικητήριο. Θυμάμαι τις φράσεις του «υπέγραψε ο Στρατηγός», «δεσμεύτηκε ο Υπουργός», «σύντομα ξεκινούν οι εργασίες», «σύντομα θα ξεκινήσει η μεταστέγαση των υπηρεσιών». Μάλιστα σε επερώτηση του ανέφερα τεκμηριωμένα ότι αυτό δεν είναι δυνατό, αλλά ο κ.Νίκας, όπως συνηθίζει, επέμενε, χωρίς όμως να γνωρίζει, μόνο και μόνο για να εντυπωσιάζει, όπως πάλι συνηθίζει. Τώρα προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και ανέφερε ότι σκέφτεται να αξιοποιήσει το οικόπεδο της ΥΕΒ, κάτι που του είχα προτείνει μέσα από την επερώτησή μου, βάσει μελέτης που έχει εκπονήσει η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη. Όπως καταλαβαίνετε «άνθρακες ο θησαυρός».

2.ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ: Καλά δεν ήξερε δεν ρώταγε. Η πλήρης άγνοια. Τι τους έχει τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Αρκαδίας. Αυτοί δεν γνώριζαν; Εξήγγειλε 12 αρδευτικά έργα (έχει μία εμμονή με το 12), τα οποία, όπως είπε, τα προώθησε στον Υπουργό για να υλοποιηθούν. Να τον ενημερώσω πως τα 11 εξ αυτών είναι ενταγμένα, έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα, έχουν ληφθεί οι σχετικές αδειοδοτήσεις στα περισσότερα, απλώς υπολείπεται η δημοπράτησή τους, η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα. Τι θα κάνει παραπάνω ο Υπουργός; Γιατί εκτίθεται και κεντρικότερα. Με το μεγάλο έργο της Τάκας (για τα δίκτυα ομιλώ) είναι το μόνο που δεν έχει πίστωση και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα του Υπουργείου, μετά την ολοκλήρωση των μελετών, που εμείς κάναμε. Και είναι έργο το οποίο πρέπει να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο.


3.ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ: Θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν. Ξέρει τη σημερινή κατάσταση του δικτύου; Ξέρει πόσο στοίχισε η αλλαγή της γραμμής πάνω στην παλιά χάραξη; Ένα έργο με λάθος μελέτη και χωρίς καμιά προοπτική. Σας πληροφορώ για να μάθετε ότι μαζί με τους συρμούς στοίχισε 130 εκ ευρώ. Μες τις υπάρχουσες γραμμές μπορεί να αναπτύξει σε ορισμένα σημεία ταχύτητα 40-50 χλμ/ώρα και καθότι μονή η γραμμή με τις αναμονές από Αθήνα για Καλαμάτα απαιτούνται τουλάχιστον 6 ώρες. Άρα ασύμφορο και όχι ανταγωνιστικό. Τι θα κάνει; Θα κάνει άλλη χάραξη για να βρεθούν ταχύτητες; Θα μπει διπλή γραμμή, κάτι που θα απαιτήσει τεράστιους εκβραχισμούς; Θα γίνει ηλεκτροκίνητο; Ξέρετε για πόσα εκατομμύρια μιλάμε; Υπάρχει περίπτωση με τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας να διατεθούν τόσα εκατομμύρια για να πάει το τρένο στην Καλαμάτα, όπως εξήγγειλε;


4.ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ: Ναι, η μελέτη είναι έτοιμη. Η δική μας περιφερειακή αρχή είχε φροντίσει για αυτό. Πού θα βρεθούν όμως τόσα εκατομμύρια. Ανέφερε ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Δεν γνωρίζει ο κ.περιφερειάρχης ότι βασικό κριτήριο για το ΕΣΠΑ είναι η ανταποδοτικότητα, πόσα δηλαδή αυτοκίνητα διέρχονται. Ο άλλος τρόπος είναι απο εθνικούς πόρους. Από πού. Από το άδειο ταμείο; Ο Υπουργός κ.Καραμανλής ήταν πολύ προσεκτικός στις εξαγγελίες του για το έργο αυτό. Και εμείς το θέλουμε το έργο. Και εμείς το παλέψαμε, αλλά επειδή είμαι ρεαλιστής και μακάρι να βγω ψεύτης η παράκαμψη Λαγκαδίων θα γίνει από εθνικούς πόρους, μόνο όταν ορθοποδήσει οικονομικά η Ελλάδα.


5.ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Ένα άλλο Βατερλώ. Πριν ακόμα αναλάβουν επίσημα είχαν κάνει σημαία την επέκταση του φυσικού αερίου στις πόλεις της Πελοποννήσου. Μπράβο το κατορθώσατε. Όχι να το υλοποιήσετε, αλλά επί των ημερών σας να το απεντάξει η ΡΑΕ, το ενταγμένο από εμάς έργο.


6.ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ: Για ποια έργα μιλάτε. Μέχρι στιγμής υλοποιούνται , όχι υλοποιήθηκαν, δύο-τρία έργα που εμείς είχαμε δημοπρατήσει και ήταν έτοιμα. Και προχωρούν με ρυθμούς χελώνας μερικά ακόμα που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Και αυτά προγραμματισμένα, ενταγμένα και με εξασφαλισμένους πόρους από εμάς.


7.ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ: Μελέτη ολοκληρωμένη περιμένει την υλοποίησή της.
Δεν απαιτούνται λόγια, αλλά έργα.


8.ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Έργα ενταγμένα για τα μοναστήρια έχουν βαλτώσει και μερικά εξ αυτών, όπως ο δρόμος για τη Μονή Φιλοσόφου, απεντάχθη , λόγω άγνοιας του αντικειμένου. Υλικό έτοιμο (ντοκιμαντέρ για τα μοναστήρια της Αρκαδίας) που δημιουργήθηκε στην θητεία μου, παραμένει αραχνιασμένο στις αποθήκες της Περιφέρειας, αντί να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και σ’ άλλα ομόθρησκα κράτη, ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Φθάνει πια η υποκρισία!


9.ΓΗΠΕΔΟ ΝΥΜΦΑΣΙΑΣ: Θριαμβολογείτε ότι η Μονή Κερνίτσης σας παρέδωσε 16 στρέμματα -μεγάλη επιτυχία- για να φτιάξετε αθλητικό κέντρο. Υλοποιείστε πρώτα τα ήδη ενταγμένα αθλητικά έργα τα οποία είναι δεκάδες για την Αρκαδία και τα οποία περιμένουν υπομονετικά την υλοποίησή τους.


10.ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΓΕΑΣ: Αφήστε τα μεγάλα λόγια, αφήστε τα ατέλειωτα και ανούσια δελτία τύπου, αφήστε τις φωτογραφίσεις, αφήστε τις διαβεβαιώσεις, όπως επ’ ευκαιρία διάβασα τις τελευταίες ώρες , ότι ο κ.Λαμπρόπουλος διαβεβαίωσε για το γήπεδο της Τεγέας, ένα έργο έτοιμο από εμάς με καινούριο χλοοτάπητα και που υπολείπονταν διάφορες εργασίες,ύψους 28 χιλιάδων ευρώ, χρήματα που είχαμε εντάξει και ακόμα μπάλα δεν έχει κυλήσει στο γήπεδο, παρά μόνο διαβεβαιώσεις…


11.ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Και επειδή θέλω να είμαι όσο γίνεται αντικειμενικός πρέπει να λέμε και τα θετικά (μιλάω ειρωνικά, όπως καταλάβατε). Κατορθώσατε με τη στάση σας και την ψήφο σας να κλείσουν οι μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, πριν την ώρα τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με ερήμωση η κεντρική Πελοπόννησος. Χρυσώνετε το χάπι στους Μεγαλοπολίτες και όχι μόνο, υποσχόμενος πολλά εκατομμύρια που θα έρθουν, ότι θα τρώνε με χρυσά κουτάλια και μάλιστα μου αναφέρατε ενθουσιασμένος ότι λόγω της Μεγαλόπολης θα πάρετε χρήματα για την παράκαμψη των Λαγκαδίων. Πού συνδέονται τα δύο αυτά;


Κύριε Νίκα και κ.Λαμπρόπουλε έχει περάσει ήδη 1,5 χρόνος από τις εκλογές και υπολείπονται 2,5 χρόνια μέχρι τις επόμενες. Φθάνει επιτέλους το δούλεμα. Μέχρι πότε θα σας πιστεύει ο κόσμος, μέχρι πότε θα διανύετε την περίοδο χάριτος, που δικαιολογημένα, μέχρι τώρα, (ελπίζω πως αυτό θα αλλάξει), σας προσφέρουν τα ΜΜΕ ως νέα περιφερειακή αρχή. Ήδη παλιώσατε.


Φθάνουν πια τα πυροτεχνήματα, τα οποία ακολουθούν κάποια σημαντικά γεγονότα και ποτέ δεν προηγούνται αυτών. Εσείς πετάτε πυροτεχνήματα που κρατάνε λίγο, αφού το σκοτάδι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καλά κρατεί! Μέχρι τώρα, μιλώντας αντικειμενικά, το έργο σας είναι μηδενικό. Κάντε πρώτα έργα και μετά βγείτε και μιλήστε.

Βαγγέλης Γιαννακούρας
Περιφερειακός Σύμβουλος «Νέας Πελοποννήσου»
τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Related posts

Πτωχός: «Στεκόμαστε δίπλα με κάθε τρόπο στις άοκνες προσπάθειες των ανθρώπων της τέχνης»

Arcadia Spot NG

Bιωματικό σεμινάριο «Ανα- Γνωρίζοντας την αναπηρία στην Πράξη»

Arcadia Spot NG

Δημήτρης Πτωχός για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής

Arcadia Spot NG