Ελλάδα Επικαιρότητα

Gov.gr Wallet : Έρχονται νέες εφαρμογές

Gov.gr Wallet : Έρχονται νέες εφαρμογές

Σύντομα, θα εισαχθούν νέες εφαρμογές στο ψηφιακό πορτοφόλι gov.gr wallet, προσφέροντας ευελιξία και ευκολία σε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, η ακαδημαϊκή ταυτότητα (Φοιτητικό Πάσο ) προστέθηκε πρόσφατα, ενώ αναμένεται η προσθήκη της κάρτας αιμοδότη και των επαγγελματικών ιδιοτήτων.

Μέχρι στιγμής, οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε πολλά έγγραφα στο κινητό τους, όπως η αστυνομική ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, την ψηφιακή κάρτα της ΔΥΠΑ, τον φάκελο αυτοκινήτου (MyAuto), την κάρτα δακτυλίου, την κάρτα αναπηρίας και σύντομα θα προστεθεί και η πρόσβαση σε γήπεδα μέσω του wallet.

Σημειώνεται ότι έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί ένα μεγάλο αριθμό δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, διπλωμάτων οδήγησης, καρτών αναπηρίας και άλλων έγγραφων στο gov.gr Wallet.

Για να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες αυτά τα ψηφιακά έγγραφα, πρέπει πρώτα να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.), όπου καταχωρίζονται στοιχεία όπως αριθμός κινητού τηλεφώνου, διεύθυνση email, αριθμός σταθερού τηλεφώνου και διεύθυνση διαμονής.

Το Ε.Μ.Επ. έχει δύο κύριους στόχους: τη δημιουργία ενός κεντρικού σημείου καταχώρισης των επικοινωνιακών στοιχείων των πολιτών και την ενίσχυση της ασφάλειας των ψηφιακών συναλλαγών μέσω του Gov.gr.

Related posts

Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας Διαβατηρίου μέσω gov.gr

Arcadia Spot KP

“Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας” πλέον διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω gov.gr

Arcadia Spot KP

Νέες χρήσεις στο gov.gr wallet για να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment