Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

H τιμή της ντομάτας γιατί αυξάνεται

H τιμή της ντομάτας

H τιμή της ντομάτας γιατί αυξάνεται. Η τιμή της ντομάτας στην ελληνική αγορά έχει αυξηθεί σημαντικά τον Σεπτέμβριο, τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις εισαγόμενες ντομάτες. Στις 4 Σεπτεμβρίου, η τιμή της εγχώριας ντομάτας ήταν 0,90 ευρώ το κιλό, αλλά αυξήθηκε σημαντικά στις 12 Σεπτεμβρίου (1,40 ευρώ) και στις 21 Σεπτεμβρίου (1,50 ευρώ). Πέρυσι την ίδια περίοδο, η τιμή ήταν 1 ευρώ.

Όσον αφορά τις εισαγόμενες ντομάτες, η τιμή τους αυξήθηκε επίσης από 1 ευρώ στις 12 Σεπτεμβρίου σε 1,30 ευρώ και στις 19 Σεπτεμβρίου σε 1,60 ευρώ το κιλό. H τιμή της ντομάτας

Αυτή η αύξηση των τιμών δεν είναι μόνο φαινόμενο της ελληνικής αγοράς αλλά συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Παρόλα αυτά, οι υπερβολικές αυξήσεις στην τιμή δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Οι λόγοι για αυτήν την αύξηση περιλαμβάνουν τη μειωμένη παραγωγή λόγω κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και τη διακοπή της τροφοδοσίας από το Μαρόκο λόγω ενός σεισμού. Στην Ελλάδα, η ζήτηση για εγχώριες ντομάτες αυξάνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του τουρισμού, αλλά φέτος επηρεάστηκε και από τη μειωμένη παραγωγή λόγω του καιρού.

Η παραγωγή επιτραπέζιας ντομάτας στη Θεσσαλία, μια σημαντική περιοχή παραγωγής, επίσης μειώθηκε λόγω των πλημμύρων, ενώ οι προβληματικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο επηρέασαν τον εφοδιασμό των αγορών στη χώρα.

Αναμένεται ότι η αγορά θα σταθεροποιηθεί περίπου το δεύτερο 15ημέρο του Οκτωβρίου, αλλά οι τιμές αναμένεται να παραμείνουν υψηλές σε σύγκριση με πέρυσι. Επίσης, οι εισαγωγές ντομάτας στην Ελλάδα αυξήθηκαν σημαντικά μετά τις 9 Σεπτεμβρίου, ενδεικτικά από 1 Σεπτεμβρίου έως 22 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό ενδέχεται να επηρεάσει τις τιμές και την αγορά.

Related posts

Τέλος χρόνου για IRIS και διασύνδεση ταμειακών με POS

Arcadia Spot NG

Φορολογικές Δηλώσεις: Ποιες παγίδες πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Arcadia Spot NG

Ανησυχητική Αύξηση του Ενεργειακού Κόστους στις Επιχειρήσεις Εστίασης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment