Επικαιρότητα Περιφέρεια

Η Ανασυγκρότηση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου

politiki-prostasia-perifereia-peloponnisou

Η ανασυγκρότηση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας χθες Δευτέρα 8 Μαρτίου.

“Η κατάσταση, από πλευράς υλικού, είναι απαράδεκτη” σημείωσε ο περιφερειάρχης στην εν λόγω σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες -Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, Κορινθίας Τάσος Γκιολής, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος-, όπως επίσης και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Κατά την σύσκεψη προσδιορίστηκαν τα κρατικά κτήρια -συνολικά 5 χώροι, ένας ανά Περιφερειακή Ενότητα- όπου θα φυλάσσεται το νέο υλικό για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, του οποίου η προμήθεια θα ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Το υλικό αυτό περιλαμβάνει, σκηνές, πτυσσόμενα κρεβάτια, είδη κλινοστρωμνής, κι ακόμα γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, φανούς θυέλλης, δεξαμενές νερού κ.α.

Την ευθύνη για τις πιο πάνω ενέργειες θα έχει απολύτως ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, όπως επισήμανε ο Π. Νίκας προσθέτοντας ότι επικεφαλής στις κατά υπηρεσίες Π.Π. ανά Περιφερειακή Ενότητα θα τοποθετηθούν πολιτικοί μηχανικοί.

Εξ άλλου, στην ίδια σημερινή σύσκεψη δόθηκε από τον περιφερειάρχη εντολή να ξεκινήσουν όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας, εν όψει της επόμενης θερινής περιόδου, καθαρισμούς πρανών και καθαρισμούς – διανοίξεις δασικών δρόμων, μετά από τις σχετικές συνεννοήσεις με την Δασική Υπηρεσία και το Δασαρχείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

#omada_Arcadia_Spot*

Συμβάσεις για έργα 2,2 εκ ευρώ υπέγραψε στην Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

#omada_Arcadia_Spot*

Διαδικτυακή Συνεδρίαση των Προέδρων των ΟΕΒΕ Πελοποννήσου – Στο επίκεντρο προβλήματα και προοπτικές των Επαγγελματιών

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας