Επικαιρότητα Περιφέρεια

Η δακοκτονία αντικείμενο συζήτησης σε συνάντηση Βερούτη με αγροτικούς συνεταιρισμούς της Λακωνίας

dakoktonia-veroutis

Η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας στη Λακωνία αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης είχε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, 25 Σεπτεμβρίου, με εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών Πακίων – Μολάων, Συκιάς και Κροκεών, παρουσία και του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη.

Στην διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο γεωπόνος της ΔΑΟΚ Λακωνίας Γιάννης  Ράλλης, εξετάστηκε ο τρόπος με τον οποίον μπορούν να βελτιωθούν οι διαδικασίες της δακοκτονίας, η οποία αναλύθηκε και εντοπίστηκαν τα κενά και οι ελλείψεις, παράλληλα δε κατατέθηκαν προτάσεις από τους παραγωγούς.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών ενημερώθηκαν επίσης, ότι για φέτος έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι και οι πιστώσεις για 4 ψεκασμούς -σε όλες τις περιοχές που  η ΔΑΟΚ θα  κρίνει ότι είναι αναγκαίο.

Ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε, μετά το πέρας της δακοκτονίας να υπάρξει ευρύτερη συνεργασία με τους εκπροσώπους όλων των αγροτικών φορέων του νομού, προκειμένου να γίνει ο φετινός απολογισμός και να κατατεθούν προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της διαδικασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Τηλεδιάσκεψη Νίκα με πρυτάνεις ΕΜΠ & ΠαΠελ για την δημιουργία δομών επιχειρηματικότητας

#omada_Arcadia_Spot*

Αρκαδία: Πρωτιές για τους παίκτες του Smash στο Ε2 της Πάτρας

#omada_Arcadia_Spot*

Γορτυνία: Διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Τρίτη

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας