Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκπροσωπώντας εμβολιασμένες ελίτ του Αθηνοκεντρικού κράτους διχάζει τη κοινωνία

kelan-giorgos-tragkas

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκπροσωπώντας εμβολιασμένες ελίτ του Αθηνοκεντρικού κράτους διχάζει τη κοινωνία και ισοπεδώνει την αγορά και τη μικρομεσαία τάξη

Πάρις Κουρτζίδης: (Εκπρόσωπος Τύπου ΚΕΛΑΝ)

«Παρότι έχει πολλάκις πανηγυρίσει για την επιστροφή στην κανονικότητα και την έξοδο από την κρίση που επέφερε η πανδημία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται εν καιρώ ανατιμήσεων, πριν καλά – καλά συνέλθει η αγορά από τα lockdowns, να επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται και πάλι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

Στην πραγματικότητα, επικαλούμενη τις εισηγήσεις ειδικών (σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις Άδωνη Γεωργιάδη ότι τον τόπο τον κυβέρνα η κυβέρνηση Μητσοτάκη), έρχεται να μετακυλήσει τις δικές της αποτυχίες σε όλα τα επίπεδα. Επενδύει και πάλι στις διαχωριστικές γραμμές, που ορίζουν τον πρόσφατο μικροεμφύλιο της ταβέρνας του Ζιώγα στο Καστράκι, τις οποίες κατ’ ουσίαν δεν τις έφτιαξε ο ιός. Τις βρήκε.

Εμβολιασμένες ελίτ του Αθηνοκεντρικού κράτους εναντίον των ποιμνίων της υπαίθρου και της υποβαθμισμένης περιαστικής περιφέρειας. Δύο διαφορετικοί κόσμοι που διασταυρώνονται σπάνια, χωρίς να μπορούν -χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα- να συνομιλήσουν μεταξύ τους.

Αλγεινή εντύπωση δε προκαλεί ότι με τις αντισυνταγματικές αποφάσεις της κυβέρνησης οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοί τους θα πρέπει να μετατρέπονται σε ελεγκτές πιστοποιητικών και ταυτοπροσωπίας, δηλαδή ακόμη και προσωπικών δεδομένων, είτε για να επιτρέψουν την είσοδο σε μαγαζιά, είτε για να διαχωρίσουν τους πελάτες τους σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους.


Την ίδια ώρα, προκαλεί εύλογα ερωτήματα, ως προς την αποτελεσματικότητα στην ανάσχεση της πανδημίας, που θα έχει το νέο επιλεγμένο μείγμα μέτρων της κυβέρνησης.


Με αυτά τα κωμικοτραγικά δεδομένα, το λιανεμπόριο εισέρχεται και πάλι σε “αχαρτογράφητα νερά”, ενόψει μάλιστα της εορταστικής περιόδου, την οποία ανέμενε με υψηλές προσδοκίες, ειδικά για την ανάκαμψη τζίρου και ψυχολογίας».

Related posts

Συνέντευξη Γιώργου Παπαηλιού Βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Κανάλι της Βουλής

Arcadia Spot GZ

Η δημοτική αρχή αφήνει άλλο ένα μνημείο κακής διαχείρισης

Arcadia Spot GZ

Κύριε Πτωχέ θα αποπέμψετε από το ψηφοδέλτιό σας τον τελεσίδικα καταδικασμένο κ.Γκιόλη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment