Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Η Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα πριν μετατραπεί το Παναρκαδικό νοσοκομείο σε κέντρο υγείας αστικού τύπου

xrimatodotisi-nosokomeion-perifereia-peloponnisou-panarkadiko
Βασικά σημεία της ομιλίας μου από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα στη Βουλή για την υποστελέχωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε χειρουργούς

–          Η πανδημία κ. Υπουργέ έκανε ακόμα και τη ΝΔ να πιστεύει στην ανάγκη της δημόσιας περίθαλψης. Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε το Παναρκαδικό νοσοκομείο, ένα κλιμάκιο της ΝΔ και ο επικεφαλής του κλιμακίου, τα βρήκε όλα θαυμάσια. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η παιδοχειρουργική κλινική δεν λειτουργεί.

Η μαιευτική κλινική έχει πρόβλημα με τις βάρδιες επειδή μετακινήσατε 2 μαίες εκτός Αρκαδίας. Το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό τμήμα σύντομα θα έχουν έναν ή κανέναν γιατρό.

Στη χειρουργική κλινική από τις προβλεπόμενες 9 θέσεις χειρουργών του νοσοκομείου, καλύπτονται μόνο 5 και από αυτούς οι 4 συνταξιοδοτούνται μέχρι το τέλος του χρόνου. Αναρωτιέμαι πώς θα λειτουργήσει το νοσοκομείο με έναν μόνο χειρουργό;

–          Οι ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο όχι μόνο το υποβαθμίζουν, αλλά πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απλές ανάγκες, ενώ στο παρελθόν αποτελούσε ένα περιφερειακό νοσοκομείο.

Αν μείνει με έναν χειρουργό θα μετατραπεί σε κέντρο υγείας αστικού τύπου.

–          Σύμφωνα με όσα λέτε κ. Υπουργέ εργάζεται Επιμελητής Β΄ στο παναρκαδικό νοσοκομείο αυτή τη στιγμή. Λέτε ακόμη ότι θα υπάρξει ένας γιατρός που είναι σε κρίση.

Επειδή οι κρίσεις των γιατρών καθυστερούν πολύ, εκτιμώ ότι στο τέλος του χρόνου δε θα έχει γίνει πρόσληψη. Ακόμη και να ισχύουν όλα αυτά, στο τέλος του χρόνου θα έχουμε 3 γιατρούς στο Παναρκαδικό.

Αντέχει μια χειρουργική κλινική με 3 ιατρούς; Πώς θα βγαίνουν οι εφημερίες; Τι θα γίνει όταν από τις 9 προβλεπόμενες θέσεις χειρουργών, καλύπτονται μόνο 5 και θα καλύπτονται 3 στο τέλος του χρόνου;

Μπορεί να εγγυηθεί η Κυβέρνηση ότι θα καλυφθούν τουλάχιστον 6 θέσεις ιατρών από τις 9; —

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής
Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής

Related posts

Ανακοίνωση εγγράφων Δ.Ι.Ε.Κ. Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

ArcadiaSpot Team

Χειροτονία του νέου εφημέριου στο Δάρα

ArcadiaSpot Team

Μήνυμα Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment