Top News Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Ηλίας Σιώρας: Δεν θα γίνει ο Πάρνωνας παραμάγαζο και κερδοφόρος τόπος για μια χούφτα επιχειρηματίες

anemogennitries-mainalo-lykaio

Τη στιγμή που όλος ο πλανήτης μαστίζεται από την πανδημία με εκατομμύρια θανάτους,τη στιγμή που το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού χτυπιέται αλύπητα από φυσικές καταστροφές, ανεργία, ανασφάλεια, πείνα, μετανάστευση και χίλια δύο προβλήματα, κάποιοι δισεκατομμυριούχοι συναγωνίζονται για το ποιος θα φτάσει πιο ψηλά στο διάστημα.

Έτσι λοιπόν ο πλουσιότερος κάτοικος του πλανήτη Γή, πέταξε για 11 λεπτά στο διάστημα σε μια “βόλτα” που στοίχισε 550 εκ. δολάρια το 1΄λεπτό πτήσης.

Από που βγήκαν τα λεφτά; Τι ομολογεί με κυνικό τρόπο ο ίδιος: από τους υπαλλήλους μου, από τους πελάτες της Amazon, από το φτωχό κόσμο.

Και το αντίστοιχο, τηρουμενων των αναλογιών συμβαίνει και στη πατρίδα μας και στη περιοχή μας.

Ο τόπος μας υποφέρει από κύμα ακρίβειας που όλο και διογκώνεται, από εξευτελιστικές τιμές αγροτικών προιόντων που εξ΄αιτίας αυτού, ο μισός κάμπος είναι ακαλλιέργητος.

Υποφέρει από το πάγωμα της οικοδομικής δραστηριότητας λόγω του χαρακτηρισμού του Λεωνιδίου ως Ιστορικού τόπου.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο υδροφόρο ορίζοντα και λόγω ανομβρίας και λόγω της ανάγκης δημιουργίας φραγμάτων ανάσχεσης.

Υπάρχει πρόβλημα συνολικότερο στελέχωσης του Κέντρου Υγείας και των περιφερικών ιατρείων εν μέσω πανδημίας.


Οξύτατο το πρόβλημα ερήμωσης των πανέμορφων χωριών του Πάρνωνα, και οξύτατο το πρόβλημα του οδικού δικτύου και στα χωριά και στο κάμπο και στο θανατηφόρο δρόμο Λενίδι –
Πλάκα όπου μετράμε δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα.

Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα δεκαετιών όλων των κωμοπόλεων και των χωριών του Πάρνωνα που καταντάει να είναι πρόκληση η κεντρική επιλογή όλων των Κυβερνήσεων και κυρίως της σημερινής, να επιλέγουν ως “αντιδοτο” στα τόσο μεγάλα αγκάθια, να σπέρνουν ακόμα μεγαλύτερα αγκάθια με τις ανεμογεννήτριες στο όνομα δήθεν της πράσινης ανάπτυξης.

Συμπεριφέρονται όλες οι πολιτικές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου με την ίδια λογική που ο περιβόητος κύριος Μπέζος της Amazon ταξιδεύει στο διάστημα.

Να το πούμε πιο αναλυτικά. Στο πλαίσιο της λεγόμενης “πράσινης ανάπτυξης” προωθείται ο πολλαπλασιασμός της παραγόμενης αιολικής ενέργειας, με την τοποθέτηση χιλιάδων ανεμογεννήτριων σ΄όλη τη χώρα. Οι λεγόμενοι επενδυτές, η Κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι υποστηρίζουν ότι ο στόχος δήθεν αυτής της πολιτικής, είναι η προστασία του
περιβάλοντος.

Στην πραγματικότητα αυτό το οποίο νοιάζονται είναι να βρουν διέξοδο κερδοφόρο στα υπερσυσσωρευμένα χρήματα που έχουν στα σεντούκια τους.
Να επενδύσουν ΜΟΝΟ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! Το ίδιο κάνουν με την παραγωγή και το εμπόριο όπλων, με την καλλιέργεια κάναβης κ.ο.κ.

Τη στιγμή δηλαδή που οι κυβερνήσεις έπρεπε να σκύψουν πάνω στην πανδημία, στα μέτρα προστασίας, στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και στην ενιοποίηση και παγκόσμια χορήγηση των εμβολίων και έβαλαν τα εμβόλια στον ανταγωνισμό και στο χρηματιστήριο των πολυεθνικών του φαρμάκου, φέρνουν με τη βία τις ανεμογεννήτριες γιατί η επένδυση εκεί έχει κέρδος, ενώ στην πανδημία οχι!


Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά διαμόρφωσαν ευνοικό νομοθετικό πλαίσιο με κάθε είδους χρηματοδότηση και τώρα από το λεγόμενο ταμείο ανάκαμψης.

 Λένε για φτηνό ρεύμα μέσω ανεμογεννήτριων. Μέγα ψέμα. Στην πατρίδα μας το 18% αδυνατεί να διατηρήσει το σπίτι του επαρκώς ζεστό. Το 32% καθυστερί πληρωμές
λογαριασμών. Τα τιμολόγια έχουν αυξηθεί πάνω από 150% τη τελευτάι δεκαετία, ενώ πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν νέες αυξήσεις.

 Αποκρύπτουν με μαεστρία ότι ένα μεγάλο μέρος αυτων των χρημάτων κατασκευής προέρχεται από εμάς μέσω των λογαριασμών για τις Α.Π.Ε.

 Μιλάνε για μείωση της ανεργίας μέσω της πράσινης ανάπτυξης. Άλλο μεγάλο ψέμα. Αφού στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους μέσω της λεγόμενης απολιγνιτοποίησης, ας δούμε την έρημη πλατεία της Μεγαλόπολης – θα προσλάβουν ελάχιστους, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.


 Θα καταστραφούν τεράστιες δασικές εκτάσεις. Τα βουνά μας, και ο πανέμορφος Πάρνωνας, θα σταματήσουν να είναι περιοχές φυσικού κάλλους και βιοποικιλότητας.

Η μαζική αλλαγή χρήσεων γης και η αλλοίωση της ιστορικής και οικολογικής φυσιογνωμίας των εκτάσεων θα προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους αφού θα δημιουργεί δαιδαλώδες πλέγμα δρόμων για να περάσουν τα θηριώδη σκιάχτρα. Θα προξενήσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο τοπί και στην ανθρώπινη υγεία από τα ηλεκτρομαγνητικά = πεδία των πολλών χιλιομέτρων υψηλής τάσης. Θα δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα από
μπάζωμα ρεμάτων και αδυναμία συγκράτησης των νερών.

Θυμόμαστε τις καταστροφές που προκάλεσε ο Ιανός.

Μη λησμονάμε οτι σε πολλές περιπτώσεις πυρκαγιάς, μετα από λίγα χρόνια ξεφύτρωσαν ανεμογεννήτριες στα βουνά που κάηκαν.

Φίλες και φίλοι

Αγαπητοί συμπατριώτες

το λέμε ορθά κοφτά! Οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα λίγων και ταυτόχρονα είναι επικίνδυνη η ανεξέλεγκτη και ανορθολογική τοποθέτησή τους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ.

Δεν θα γίνει ο Πάρνωνας, ένα απ΄τα ομορφότερα βουνά, παραμάγαζο και κερδοφόρος τόπος για μια χούφτα επιχειρηματίες. Εμείς είμαστε οι πολλοί. Μπορούμε να τους εμποδίσουμε πριν μπουν οι μπολντόζες της καταστροφής. Το έχουν καταφέρει μέχρι τώρα σε μεγάλες περιοχές των
Αγράφων οι τοπικές συντονιστικές επιτροπές αγώνα.

Ταυτόχρονα απαιτούμε:


 Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα με ευθύνη του κράτους. Να γίνουν φράγματα (μπαράζ) για το εμπλουστισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

 Η κυβέρνηση να πάρει πίσω όλους τους αντιπεριβαλλοντικούς νόμους που δίνουν γην και ύδωρ
στους επιχειρηματικούς ομίλους για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων.

 Να καταργηθούν τα τέλη στους λογαριασμούς που αφορούν Α.Π.Ε. Και αμεσότατα να μειωθούν τα τιμολόγια του ρεύματος καμμιά διακοπή ρεύματος σε σπίτι λαικής οικογένειας.

 Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και στο κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων.

Δεν θα πέσουν στα νύχια τους η Καστανίτσα, ο Κοσμός, το Γεράκι, Οι Καρυές, όλα τα όμορφα χωριά μας.

Δεν θα γίνει το Λενίδι, ο Τυρός και οι άλλες κομωπόλεις πεδίο εξυπηρέτησης αυτού του εγκλήματος. Τη νίκη θα φέρει ο αγώνας. Να συσπειρωθούμε όλοι στη συντονιστική επιτροπή
αγώνα για να βγούμε νικητές. Να φέρουμα στο προσκήνιο τα δικά μας προβλήματα που αναφερθηκαν στην αρχή. Και σε αυτά να επιμείνουμε.

Ηλίας Σιώρας

Related posts

Γούργαρης: «Όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι»

#omada_Arcadia_Spot*

Όχι στις «Λευκές νύχτες» των εμπορικών ομίλων που ξημερώνουν μαύρες μέρες για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους!

#omada_Arcadia_Spot*

Κελλάρης: ”Να μην τολμήσουν οι πέντε Δημοτικές Αρχές στην Κορινθία να αυξήσουν τα Δημοτικά τέλη!”

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment