Διεθνή Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Εκατομμύρια εμβόλια μένουν αχρησιμοποίητα στα ψυγεία των νοσοκομείων

embolia-koronoios

ΗΠΑ: Εκατομμύρια εμβόλια μένουν αχρησιμοποίητα στα ψυγεία των νοσοκομείων

Με κυρώσεις απειλούν οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα όσα νοσοκομεία δεν διαθέτουν γρήγορα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού,

την ώρα που αξιωματούχοι ανακοινώνουν ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των 15 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19, που έχουν σταλεί σε νοσοκομεία στις ΗΠΑ, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Στη Νέα Υόρκη τα νοσοκομεία πρέπει να χορηγούν τα εμβόλια μέσα σε μία εβδομάδα αφού τα λάβουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβάλλεται πρόστιμο και θα μειώνεται ο αριθμός των επόμενων δόσεων που πρόκειται να λάβουν, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

«Δεν θέλω τα εμβόλια σε ένα ψυγείο ή σε έναν καταψύκτη. Τα θέλω στο μπράτσο κάποιου», τόνισε.

«Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, τότε δημιουργούνται ερωτήματα για την αποτελεσματική λειτουργία του νοσοκομείου».

Συνολικά τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης έχουν χορηγήσει λιγότερες από τις μισές δόσεις που τους έχουν διανεμηθεί.

Στη Φλόριντα, όπου προτεραιότητα στον εμβολιασμό έχει δοθεί στους ηλικιωμένους έναντι πολλών εργαζομένων πρώτης γραμμής. Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα δίνει περισσότερα εμβόλια στα νοσοκομεία που τα χορηγούν πιο γρήγορα.

«Τα νοσοκομεία που δεν κάνουν καλή δουλειά στη χορήγηση του εμβολίου θα δούνε τις δόσεις τους να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία που κάνουν καλή δουλειά», τόνισε.

Στη Φλόριντα έχει χορηγηθεί λιγότερο από το ένα τέταρτο του 1,14 εκατομμυρίου δόσεων που έχουν δοθεί στην πολιτεία. Οι αρχές σκοπεύουν να προσθέσουν επιπλέον 1.000 νοσηλευτές στο προσωπικό που συμμετέχει στην εκστρατεία εμβολιασμού.

Οι ιατρικές αρχές είναι αντιμέτωπες με τις επιφυλάξεις των πολιτών, αλλά και κάποιων υγειονομικών, απέναντι στα εμβόλια που αναπτύχθηκαν σε τόσο γρήγορο χρονικό διάστημα.

Όμως Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αναφέρει και επιχειρησιακά προβλήματα στη μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην ιστορία των ΗΠΑ.


«Το πραγματικό πρόβλημα είναι να πάει (το εμβόλιο) στους ανθρώπους που το θέλουν»,

σχολίασε ο κορυφαίος ανοσολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι μιλώντας στο MSNBC.


«Δεν βρισκόμαστε στο σημείο που θα θέλαμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες στην επιφυλακτικότητα των πολιτών απέναντι στα εμβόλια», εξήγησε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ στη Τρίπολη: ”Οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν ως το τελευταίο ευρώ” (vid)

#omada_Arcadia_Spot*

”Καλάθι Πτωχού Αδελφού”: Προσφορά Αγάπης εργαζομένων του Βασιλόπουλου (pics)

#omada_Arcadia_Spot*

Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με τα προγράμματα των Ελαιουργικών φορέων ζητά το ΚΙΝΑΛ

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας