Δήμος Ν. Κυνουρίας Επικαιρότητα

Καταβολή λιμενικών τελών 2021 μέχρι και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στη Νότια Κυνουρία

limenika-teli-notia-kynouria

Σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμό 8122.1/29/2014 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία έχει δημοσιευθεί  στο Φ.Ε.Κ. με αριθμό 2032/Β/25-7-2014, καθορίστηκαν τα ανταποδοτικά δικαιώματα προσόρμισης, παραβολής, πρυμνοδέτησης και τα ειδικά τέλη ελλιμενισμού των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής, των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής, των μικρών σκαφών, των επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων καθώς και των παραδοσιακών πλοίων.

Στα τέλη πρυμνοδέτησης και στα τέλη παραβολής, εάν αυτά καταβληθούν προκαταβολικά, παρέχονται εκπτώσεις 20% (για ένα μήνα), 30% (για ένα εξάμηνο) και 40% (για ένα έτος).

Με τις διατάξεις της ίδιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, έχει καθοριστεί επίσης, ότι η βεβαίωση και η είσπραξη των τελών ελλιμενισμού διενεργείται από τους οικείους φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα.

Για το λόγο αυτό γνωστοποιούμε σε όλους τους ιδιοκτήτες σκαφών, που ελλιμενίζουν ή πρόκειται να ελλιμενίσουν τα σκάφη τους στους λιμένες Πλάκας Λεωνιδίου, Πουλίθρων, Σαμπατικής και Τυρού, ότι πρέπει να φροντίσουν το συντομότερο δυνατόν και όχι πέραν της 26ης Φεβρουαρίου 2021  ( προκειμένου να επωφεληθούν των προβλεπομένων εκπτώσεων), να προσέλθουν στη γραμματεία του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Κυνουρίας που στο ισόγειο του Δημαρχείου στο Λεωνίδιο (2757360225 κ. Αργύρη), προκειμένου να καταβάλλουν τα προβλεπόμενα λιμενικά τέλη και να εκδοθεί η αντίστοιχη άδεια ελλιμενισμού του σκάφους τους.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα την Αστυνομική τους Ταυτότητα και αντίγραφο της άδειας πλόων του σκάφου τους.

Τέλος, όσον αφορά την είσπραξη των λιμενικών τελών των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών, η οποία υλοποιείται σε εφαρμογή των διατάξεων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Ναυτιλίας με αριθμό 8122.1/03/04 και η οποία έχει δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ με αριθμό 310/Β/11-02/2014, γνωστοποιούμε ότι αυτή μπορεί να γίνεται και ετήσια (ανεξαρτήτως του χρόνου αναθεώρησης της αδείας), προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ωφελούνται των προβλεπομένων εκπτώσεων.

Και σε αυτήν την περίπτωση, τα λιμενικά τέλη πρέπει να καταβληθούν το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 26η Φεβρουαρίου 2021 και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέλθουν μόνο στη γραμματεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, προσκομίζοντας απαραίτητα την Αστυνομική τους Ταυτότητα και αντίγραφο της άδειας πλόων του σκάφου τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή στη Τρίπολη | Δείτε τις περιοχές

#omada_Arcadia_Spot*

Νίκας για καταλήψεις: «Είναι λυπηρό όταν κάποιοι για οποιονδήποτε λόγο κλείνουν τα σχολεία»

#omada_Arcadia_Spot

Lockdown: Χριστούγεννα με sms στο 13033

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας