Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Κόμμα για τα Ζώα : ”Βοηθήστε τις οικογένειες των προσφύγων να μείνουν ενωμένες, επιτρέποντας την είσοδο των ζώων συντροφιάς στην χώρα”

komma-gia-ta-zoa-polemos-oukrania

Με ανακοίνωσή του, το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να θεσπίσει ειδικές διαδικασίες για την είσοδο των ζώων συντροφιάς για τους πρόσφυγες που καταφεύγουν στην πατρίδα μας, όπως έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -και ήδη εφαρμόζουν δέκα κράτη-μέλη, αλλά όχι η Ελλάδα.

«Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουν ενωμένες οι οικογένειες των προσφύγων!», τονίζει το φιλοζωικό κόμμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα:

Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουν ενωμένες οι οικογένειες των προσφύγων!

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) “σχετικά με τις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς” , όλα τα ζώα συντροφιάς που διασχίζουν τα σύνορα της ΕΕ οφείλουν να συνοδεύονται από συγκεκριμένα πιστοποιητικά.

Παρ’ όλα αυτά, η μετακίνηση προς την Ευρώπη μεγάλου αριθμού Ουκρανών θυμάτων πολέμου, για τους οποίους τα ζώα είναι μέλη της οικογένειάς τους, αναγκάζει τις ευρωπαϊκές αρχές να κάνουν εξαιρέσεις στους περιορισμούς που έχουν θεσπίσει οι ίδιες. Έτσι, ο Μπέρναρντ Βαν Γκόθεμ, διευθυντής στο “τμήμα προετοιμασίας αντιμετώπισης κρίσεων στα τρόφιμα, τα ζώα και τα φυτά” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε από τα κράτη-μέλη, με επιστολή του προς τους πρέσβεις τους στην ΕΕ και στις εθνικές κτηνιατρικές αρχές, “να αναπτύξουν διαδικασίες υποδοχής των προσφύγων που θα εφαρμόζονται στα ζώα συντροφιάς που τους συνοδεύουν, και θα τους επιτρέπουν να εισέρχονται στα κράτη-μέλη κατ’ εξαίρεση, χωρίς να διαθέτουν άδεια ή να έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα”. Πράγματι, δέκα κράτη-μέλη, αλλά όχι η Ελλάδα, έχουν ταχύτατα θεσπίσει κατάλληλες εξαιρέσεις.

Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση, και συγκεκριμένα από τα υπουργεία Προστασίας του ΠολίτηΜετανάστευσης και Ασύλου και Εσωτερικών, να θεσπίσουν ταχύτατα παρόμοιες εξαιρέσεις, ώστε να μείνουν ενωμένες οι οικογένειες των προσφύγων όταν έρχονται στην πατρίδα μας.

Related posts

Σύλληψη 39χρονου για παραβίαση του νόμου περί ζώων συντροφιάς

Arcadia Spot GZ

Συνέντευξη Γιώργου Παπαηλιού Βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Κανάλι της Βουλής

Arcadia Spot GZ

Έκκληση για βοήθεια από ελληνίδα τραγουδίστρια που βρίσκεται στο Ισραήλ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment