Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Κωνσταντινόπουλος: ”Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την τακτική υποτίμησης των αρχών που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ”

konstantinopoulos-odysseas-vouli-ton-ellinon
Οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην υποστήριξη των ηλεκτροπαραγωγών μέσω του πλαφόν στη χονδρική, μια πολιτική που ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και στην πολιτική πρόταση του Ν. Ανδρουλάκη για πλαφόν στη λιανική με τιμή Μαΐου 2021 συν 10%
Βασικά σημεία της ομιλίας μου στη Βουλή στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

Συζητάμε σήμερα για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και θέλω να θυμίσω σε όλους ότι η ρήτρα περιλαμβάνεται στο χρηματιστήριο ενέργειας που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία, στη λογική των κ. Σταθάκη και Χατζηδάκη ότι το χρηματιστήριο θα ευνοήσει τους πολίτες.


Έχουμε μια κυβέρνηση που με βάση τους λογαριασμούς έχει αποτύχει.

Γι’ αυτό φέρνει σήμερα μια πρόταση με την οποία θα πρέπει να περάσουν δυο μήνες προκειμένου να γίνει αντιληπτή η διαφορά στην τσέπη του καταναλωτή, αν γίνει.

Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση υποστήριζε ότι θα υπάρξει μείωση κατά 80%.

Ωστόσο, μέσω της επιδότησης, η κυβέρνηση δεν επιδοτεί μόνο τα νοικοκυριά αλλά και τους ηλεκτροπαραγωγούς, ταυτόχρονα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική. Στις 4 Μαΐου κατέθεσε τροπολογία για παύση της ρήτρας αναπροσαρμογής και προέτρεψε τους πολίτες να απευθυνθούν στα δικαστήρια.

Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εκείνες τις μέρες καταθέσαμε τροπολογία και ζητήσαμε την επιβολή πλαφόν στη λιανική, με τιμή 1ης Μαΐου 2021 συν 10%.

Η πρότασή μας είναι πολύ καθαρή και προβλέπει τρόπους ρύθμισης των οφειλών των καταναλωτών, παράλληλα.


Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει νέα τροπολογία, μάλλον αναιρώντας την προηγούμενη και ζητά πλαφόν στην χοντρική συν 5%, ως εύλογο περιθώριο κέρδους στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό δηλαδή που προτείνει και η Νέα Δημοκρατία. Που διαφωνούν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν;


Όταν ο πολίτης κληθεί να ψηφίσει για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, θα πρέπει να αξιολογήσει τις θέσεις των κομμάτων.

Έχει να επιλέξει ανάμεσα στην υποστήριξη των ηλεκτροπαραγωγών μέσω του πλαφόν στη χονδρική, μια πολιτική που ακολουθούν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία και στην πολιτική πρόταση του Ν. Ανδρουλάκη για πλαφόν στη λιανική, με τιμή Μαΐου 2021 συν 10%.

Επιπλέον, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρέπει να μας απαντήσει γιατί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας διαφωνεί με την πολιτική του και γιατί δεν υπολογίζει τα συμπεράσματα της ανεξάρτητης αρχής κατά τη νομοθέτηση.

Μάλλον γιατί η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την τακτική υποτίμησης των αρχών που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Κατά συνέπεια, στις εκλογές οι πολίτες δεν θα αποφασίσουν με βάσει ψεύτικα διλήμματα των ΜΜΕ που επιμένουν να μας ρωτούν με ποιόν σκοπεύουμε να συγκυβερνήσουμε. Θα αποφασίσουν με βάση την τιμή του ρεύματος, την οποία μειώνει μόνο η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. 

Αφού Νέα Δημοκρατία και  ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν σε πολλά πράγματα, όπως στο ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και Πρωθυπουργός, είναι μια ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τον κ. Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό, εμείς όχι.

Related posts

Γούργαρης: «Όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι»

#omada_Arcadia_Spot*

Κωνσταντινόπουλος: ”Η βελτίωση του δρόμου Άστρους – Λεωνιδίου είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας σύμφωνα με τον Αν. Υπουργό”

#omada_Arcadia_Spot*

Ανδρουλάκης: ”Η αποκάλυψη αυτών που κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές είναι δημοκρατικό μου καθήκον”

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment