Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Κωνσταντινόπουλος: Να ενταχθούν «κυνήγι» και «ερασιτεχνικό ψάρεμα» στη κατηγορία άθλησης

kynigi-psarema-konstantinopoulos

Κωνσταντινόπουλος: Να ενταχθούν «κυνήγι» και «ερασιτεχνικό ψάρεμα» στη κατηγορία άθλησης | Πρόταση να επιτρέπονται κατόπιν αποστολής σχετικού sms.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2020

Το Κίνημα Αλλαγής με ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο. ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να ενταχθούν το «κυνήγι» και το «ερασιτεχνικό ψάρεμα» στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο και να επιτρέπονται κατόπιν αποστολής σχετικού sms∙ με σεβασμό των περιορισμών και εντός του νομού.

Η απόφαση της Κυβέρνησης για απαγόρευση του κυνηγιού, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται από το καθολικό Lockdown έχει προκαλέσει την αντίδραση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) και όλων σχεδόν των κυνηγετικών συλλόγων της χώρας. Η κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Για τους κυνηγούς, αυτοί οι μήνες αποτελούν την καλύτερη αφορμή για την πραγματοποίηση εξορμήσεων στη φύση για την εκτόνωση από τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας.

Στην ίδια λογική, και η παράκτια αλιεία αναψυχής, όπου ως δραστηριότητα είναι μοναχική, δίνει όμως μια ξεχωριστή ψυχική διέξοδο και αποφορτίζει τους πολίτες σε μια κρίσιμη συναισθηματικά στιγμή, ειδικά στις μικρές νησιωτικές περιοχές, όπου οι κάτοικοί τους έχουν μάθει να ζουν με τη θάλασσα και έχουν συνδέσει τη ζωή τους με το ψάρεμα.

Γι αυτούς τους λόγους το Κίνημα Αλλαγής ζητά από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απαγόρευση των δύο αυτών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η ερώτηση θα απαντηθεί την Παρασκευή το πρωί στη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το κανάλι της Βουλής

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

Κωνσταντινόπουλος: Να ενταχθούν «κυνήγι» και «ερασιτεχνικό ψάρεμα» στη κατηγορία άθλησης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

-Προστασίας του Πολίτη, κ.Μ.Χρυσοχοϊδη

ΘΕΜΑ: «Να ενταχθούν «κυνήγι» και «ερασιτεχνικό ψάρεμα» στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο και να επιτρέπονται κατόπιν αποστολής σχετικού sms».

Την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και αντίδραση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) και όλων σχεδόν των κυνηγετικών συλλόγων της χώρας, έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης για απαγόρευση του κυνηγιού, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται από το καθολικό Lockdown.

Υπενθυμίζουν, ότι σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα άρθρο 251, παρ.1 , ο οποίος είναι σε ισχύ, η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα σε όλη την επικράτεια αλλά και επί της ουσίας το κυνήγι είναι από τις πιο μοναχικές αθλητικές δραστηριότητες.

Επειδή πρόκειται για αθλητική δραστηριότητα, η οποία έπρεπε να επιτρέπεται στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο κατόπιν αποστολής του σχετικού sms, τηρουμένων φυσικά των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής ασφάλειας.

Επειδή όπως υποστηρίζει και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και όλοι σχεδόν οι κυνηγετικοί σύλλογοι, η απόφαση απαγόρευσης είναι αυθαίρετή και στερείται κάθε ερείσματος και

Επειδή η μετακίνηση των κυνηγών μπορεί να γίνεται ακόμη και με τους τους συναθλητές κυνηγούς, με την τήρηση όλων των μέτρων και κανόνων προστασίας

Επειδή υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες αθλητικές κλπ που απαγορεύονται, όπως το ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή ή τη βάρκα ή και υποβρυχίως και

Επειδή δεν υπήρξαν επιστημονικές εισηγήσεις απαγόρευσης του κυνηγιού και του ερασιτεχνικού ψαρέματος που θεωρούνται δραστηριότητες που ασκούνται κατά μόνας

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Κωνσταντινόπουλος: Να ενταχθούν «κυνήγι» και «ερασιτεχνικό ψάρεμα» στη κατηγορία άθλησης

-Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση της και να εντάξει το κυνήγι στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο και να επιτρέπεται κατόπιν αποστολής σχετικού sms στο 13033;

-Προτίθεστε να εντάξετε ως επιτρεπόμενη δραστηριότητα το ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή, τη βάρκα ή και υποβρυχίως;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής

Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής

Related posts

Κωνσταντινόπουλος: ”Η βελτίωση του δρόμου Άστρους – Λεωνιδίου είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας σύμφωνα με τον Αν. Υπουργό”

#omada_Arcadia_Spot*

Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τη χώρα μας

#omada_Arcadia_Spot*

Επαρχιακή οδός Άστρους – Λεωνιδίου: ”Το Υπουργείο Υποδομών δήλωσε αναρμόδιο”

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment