Επικαιρότητα Περιφέρεια

Κόρινθος: Υπογράφηκε το έργο συντήρησης της επαρχιακής οδού Ρυτό – Σοφικό – Αγγελόκαστρο

korinthia-erga-perifereia-peloponnisou

Σειρά συναντήσεων είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, όπου υπέγραψε επίσης και την ύψους 450.000 ευρώ σύμβαση για το έργο συντήρησης της επαρχιακής οδού Ρυτό – Σοφικό – Αγγελόκαστρο, ο προϋπολογισμός μελέτης του οποίου ανερχόταν σε 1.000.000 ευρώ.


Παράλληλα, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι το έργο του καθαρισμού στην γέφυρα του ποταμού Κυρίλλου, στο Κιάτο, με προϋπολογισμό 295.000 ευρώ -μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Σικυωνίων- προωθείται για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ακόμα ο Π. Νίκας, αναφερόμενος στο προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ έργο αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου,

Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, οδεύει επίσης προς ένταξη στο ΠΔΕ, υπενθυμίζοντας ότι έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο οποίο υπάγεται η εν λόγω επιστημονική υποδομή στο Κρυονέρι.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, εξ άλλου, στην πρόσφατη πίστωση με 3,6 εκατομμυρίων ευρώ του ΠΔΕ της Περιφέρειας για αρδευτικά έργα που αφορούν τους ΤΟΕΒ Μελισσίων και Βέλου.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη, στην οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ξεκινούν να λειτουργούν από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου οι τουαλέτες που κατασκευάστηκαν στον Ισθμό, στην περιοχή της γέφυρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Λίγες οι άσκοπες μετακινήσεις στη Πελοπόννησο

#omada_Arcadia_Spot*

Μπαράζ συλλήψεων στη Μεσσηνία για αδικήματα

#omada_Arcadia_Spot*

”Αντώνης Τρίτσης”: Πρόσκληση 130.000.000 ευρώ για Δήμους και Περιφέρειες

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας