Top News Επικαιρότητα Υγεία

Κορωνοϊός Ψυχολογία: 0-1! Tips για να μην νικήσει η πανδημία!

koronoios-psyxologia

Κορωνοϊός Ψυχολογία: 0-1! Tips για να μην νικήσει η πανδημία!

Πως έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός την ψυχολογία μας, τι να κάνουμε για να την ανεβάσουμε, τι να μην κάνουμε για να μην φτάσουμε σε τέλμα.

Το 2022 ήρθε και η πανδημία ακόμα καλά κρατεί. Κάθε νέος χρόνος σημαίνει και μία νέα αρχή, νέα σχέδια και νέοι στόχοι.


Τι γίνεται όμως όταν ο κορωνοϊός είναι ένας ιος που έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία μας και δεν είναι σύμμαχός μας σε όλα όσα θέλουμε να κάνουμε;


Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μην βρεθούμε σε τέλμα και με ποιον τρόπο θα την ανεβάσουμε;


Το άγχος της καθημερινότητας μαζί με το άγχος που μας προκαλεί η πανδημία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα. Ο φόβος μη τυχόν και νοσήσουμε με κορωνοϊό, έχει κάνει πολλούς από εμάς να κλειστούμε εντελώς στον εαυτό μας. Άρνηση να βγούμε από το σπίτι, αποξένωση και απομάκρυνση από αγαπημένα πρόσωπα και δραστηριότητες. Ίσως είναι μερικά από τα σημάδια που δείχνουν ότι και ο κορωνοϊός έχει αλλάξει την ψυχολογία μας.

Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορεί να φέρουν περισσότερα θετικά αποτελέσματα από όσο φαντάζεστε!


Υγιεινή διατροφή και άθληση και ο ιος φεύγει μακριά!

Αν δεν είστε ο τύπος που θα προσέξει την διατροφή και το σώμα του, τότε ξανά σκεφτείτε το! Όσο περισσότερο φροντίζουμε τον εαυτό μας, τόσο καλύτερα θα αισθανόμαστε. Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που θα λαμβάνετε μέσω της σωστής διατροφής θα λειτουργήσουν ως ασπίδα ενάντια στην πανδημία. Η γυμναστική από την μεριά της έχει αποδειχθεί πως πέρα από ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα, ανεβάζει την ψυχολογία και την θετική διάθεση στα ύψη! Άρα ο κορωνοϊός δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει από το να γυμναζόμαστε αφού έτσι θα ανεβάσουμε την ψυχολογία μας.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ.
ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ.

Carl Gustav Jung.
Κάντε δώρα στον εαυτό σας και σε εκείνους που αγαπάτε ακόμα και μέσα στην πανδημία.

Ναι, εντάξει, οι συναναστροφές με πολύ κόσμο και η διασκέδαση τον καιρό που υπάρχει ο κορωνοϊός, φαντάζουν μακρινό παρελθόν και άπιαστο μέλλον. Ωστόσο, δεν πρέπει να χάνουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας ή σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Να το πάρεις το μπλουζάκι ή εκείνο το ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια που ερωτεύτηκες με την πρώτη ματιά. Ίσως να μην τα φορέσεις τώρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τα φορέσεις ποτέ! Και να μην ξεχνάς να κάνεις και κανά δωράκι σε κάποιον που αγαπάς, θα ανεβάσεις και σε εκείνον την ψυχολογία του, σε αυτή την εποχή που ο κορωνοϊός είναι πρωταγωνιστής.

Μην σταματάς να βοηθάς όπου σε έχουν ανάγκη.

Η πανδημία είναι εδώ και μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων. Ο κορωνοϊός έχει ρίξει την ψυχολογία μας, όμως, προβλήματα στον κόσμο συνεχίζουν να υπάρχουν. Προσπάθησε η αρνητική ψυχολογία σου να μην σε κάνει να χάσεις το ενδιαφέρον σου για τον συνάνθρωπο. Να έχεις ανοιχτά τα μάτια για να δεις κάποιον που μπορεί να χρειάζεται την βοήθεια σου, την συμπαράστασή σου ή ακόμα και λίγο από τον χρόνο σου. Μην ξεχνάς, πως όταν δίνουμε σε κάποιον που έχει ανάγκη, η δική μας χαρά και ικανοποίηση είναι μεγαλύτερη από εκείνου που τα πήρε!

Βγάλε έξω από τη ζωή σου όποιον και ότι σου κρύβει τον ήλιο

Ο κορωνοϊός και καλή ψυχολογία απαιτούν τις παρακάτω ενέργειες!

Τοξικοί άνθρωποι, τοξική δουλειά και τοξικές καταστάσεις δεν έχουν κανένα λόγω να είναι μέρος της ζωής σου. Μην διστάσεις να απομακρυνθείς από ανθρώπους με λάθος συμπεριφορές. Μην φοβηθείς να φύγεις από μία κατάσταση που είναι πιεστική, αγχωτική και δεν σε αφήνει να αναπνεύσεις. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να ανεβάσεις την ψυχολογία σου, να διώξεις τα μαύρα σύννεφα και να εμφανιστεί ο ήλιος ξανά!

Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι και για αυτό εμείς δεν πρέπει να κάνουμε την ζωή μας ακόμα δυσκολότερη. Με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας θα φτιάξουμε την ψυχολογία μας μέχρι να περάσει όλη αυτή η δύσκολη περίοδος της πανδημίας.

Μην ξεχνάς πως, αν έχουμε ένα σπίτι, έχουμε φίλους που αγαπάμε και μας αγαπούν
και έχουμε την υγεία μας, τότε τα έχουμε όλα!!!

Related posts

ΕΟΔΥ: Με 12 μέτρα θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

ArcadiaSpot Team

ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΥΠΕΡΗΧΩΝ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (pics)

Arcadia Spot FG

Διατροφικές Οδηγίες για θερμό κλίμα και άσκηση από τον διατροφολόγο Δ. Μπερτζελέτο

Arcadia Spot KP

1 comment

Μετάλλαξη Όμικρον: Γιατί θα πρέπει να αποφύγουμε να κολλήσουμε 14 Ιανουαρίου 2022 at 11:17 πμ

[…] Κορωνοϊός Ψυχολογία: 0-1! Tips για να μην… […]

Reply

Leave a Comment