Top News Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε σημαντικά έργα στην πόλη και στα χωριά μας»

tzioumis-enimerosi-politon

Για 14η συνεχόμενη φορά, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή, δίνοντας απαντήσεις που τέθηκαν από δημότες.Ο Δήμαρχος αρχικά ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις και καλό καλοκαίρι σε όλα τα παιδιά που τελείωσαν τα μαθήματά τους.

Παράλληλά, κάλεσε τους δημότες που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστούν, να εμβολιαστούν, για να αφήσουμε πίσω, το γρηγορότερο δυνατόν, την πανδημία.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2021

Ο Δήμαρχος μίλησε για ένα εξαιρετικό πολιτιστικό γεγονός που έλαβε χώρα το Σάββατο (26/6/2021) στην Τρίπολη, με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Γιώργου Γαϊτανάρη και της Ιώς Ντόλκα στο Πνευματικό Κέντρο, μία έκθεση που έχει λάβει πανελλαδική προβολή.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα εξελιχθεί μέσα στο 2021.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΟ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αντέδρασε με απόφαση του και εμείς θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για να μην λειτουργήσει αυτή η μονάδα».

ΕΡΓΑ

«Δημοπρατήθηκε η πλατεία Αγίου Βασιλείου, ανοίχθηκαν οι προσφορές, θα προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος και στόχος είναι πριν το τέλος του 2021 να ξεκινήσει αυτό το εμβληματικό έργο που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης, δημιουργώντας ένα νέο σημαντικό τοπόσημο.
Παράλληλα, δημοπρατήθηκε η Πλατεία Μαντινείας – Μπασιάκου, πιστεύουμε ότι πριν το τέλος του 2021 να ξεκινήσουν κι εκεί οι εργασίες, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων περίπου τον 1,5 χρόνο.

Η πλατεία Συνοικισμού Κολοκοτρώνη προχωρά σε αυτό το όμορφο προάστιο της πόλης.
Μέσα στο μήνα αυτό, έχουμε προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης για τις πλατεία των Ριζών και σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Προχωράμε στην κατάθεση πρότασης στο πρόγραμμα ΤΑΠΤοΚ για την ανάπλαση των χώρων των μνημείων στο Λεβίδι και ανάπλαση του κεντρικού δρόμου στη Νεστάνη, σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία.

Για εμάς είναι πολύ σημαντική η ταυτόχρονη υλοποίηση έργων και στα χωριά και στην πόλη, για να αναπτύσσονται ισόρροπα.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ

«Από την πρώτη στιγμή στηθήκαμε δίπλα στους αγρότες, παντού θέσαμε το πρόβλημα και το θέμα αυτό έχει πάρει το δρόμο του για να αποζημιωθούν ικανοποιητικά όλοι οι αγρότες μας».

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ

«Κάναμε προσφάτως μια δράση στην Τρίπολη για το ποδήλατο. Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα έχουμε θετικά νέα για την πρόταση που έχουμε καταθέσει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για ποδηλατοδρόμους στην πόλη και περιμετρικά. Για το δρόμο προς το Πανεπιστήμιο, βρισκόμαστε στο στάδιο των απαλλοτριώσεων, όπου κι εκεί θα γίνει ποδηλατόδρομος, με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έχουμε συνολικά καταθέσει πολλές προτάσεις στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για έργα που θα αλλάξουν την εικόνα και της πόλης και των χωριών μας».

ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΑΛΣΗ

«Ιδιοκτησιακά δεν ανήκουν στον Δήμο, αλλά σε διάφορους συλλόγους, στο Δασαρχείο. Εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση για να τα διασυνδέσουμε ώστε να μπορούν όλοι οι δημότες να κάνουν τη βόλτα τους, με ασφάλεια, είτε πεζοί, είτε με το ποδήλατό τους».

ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

«Καθημερινά δουλεύουν μηχανήματα στα χωριά μας. Πολλές φορές οι ίδιοι οι κάτοικοι των χωριών λένε ότι τέτοιες παρεμβάσεις είχαν να γίνουν χρόνια. Και παράλληλα, υλοποιείται εργολαβία αγροτικής οδοποιίας 1.900.000 ευρώ, ενώ για δεύτερη εργολαβία 1.4000.000 ευρώ θα υπογράφει σύμβαση τις επόμενες ημέρες, οπότε θα έχουμε άλλη μια μεγάλη εργολαβία για τα υπόλοιπα χωριά και ακολούθως έχουμε υποβάλλει πρόταση 3.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ώστε και οι τρεις εργολαβίες θα έχουν λύσει ένα πρόβλημα αγροτικής οδοποιίας σε όλα ανεξαιρέτως τα χωριά του Δήμου.
Θα υποβάλλουμε στο ΤΑΠΤοΚ και στο Πράσινο Ταμείο προτάσεις για αναπλάσεις, προχωρούμε ένα δίκτυο μουσείων. Αρχές του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί το Μουσείο Λαμπράκη στην Κερασίτσα, παράλληλα έχει δημοπρατηθεί το Μουσείο Ελιάς και Σιδηροδρόμου στο Ελαιοχώρι και τις προηγούμενες ημέρες είχαμε μια επίσκεψη με τον κ. Περιφερειάρχη, τον κ. Λαμπρόπουλο και τον κ. Σκαντζό στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας για να βρεθεί ένας τρόπος να γίνει ξανά λειτουργικό. Στόχος μαζί με τα υπάρχοντα, το Μουσείο Παπαναστασίου στο Λεβίδι, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τρίπολης, να έχουμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο για τους επισκέπτες της περιοχής μας.»

"Πάρε θέση" 14

"Πάρε θέση" 14

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Τζιούμης – Δήμαρχος Τρίπολης στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021
ΑΔΕΣΠΟΤΑ

«Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια, δεν λέμε ότι έχουμε λύσει το πρόβλημα, αλλά έχει βελτιωθεί το πρόβλημα. Δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε, υπογράφουμε τη σύμβαση για ένα σύγχρονο ενδιαίτημα στη Νεστάνη. Έχουμε προχωρήσει τη διαδικασία για να βγει προκήρυξη πρόσληψης Κτηνιάτρου. Επιπλέον, το νέο νομοθετικό πλαίσιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

«Η εικόνα της πόλης και των χωριών μας έχει σημαντική βελτίωση, ακόμα και σε μέρες αργιών και γιορτών. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης. Προχωράμε σε προμήθεια νέων κάδων για να αντικαταστήσουμε τους κατεστραμμένους. Επίσης, θα προχωρήσουμε στην αγορά ενός νέου απορριμματοφόρου που θα είναι και πλυντήριο που θα καθαρίζει τους κάδους.»

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

«Για δεκάδες χρόνια δεν είχαν ασφαλτοστρωθεί οι δρόμοι και δεν είναι δυνατόν μέσα σε δύο χρόνια να πέσει άσφαλτος σε όλους τους δρόμους. Εμείς και πέρυσι και φέτος κάνουμε έργα και κάθε χρόνο θα το κάνουμε και ευελπιστούμε ότι ως το τέλος αυτής της 4ετίας θα έχουν ασφαλτοστρωθεί πολλοί δρόμοι. Δεν μπορούν να ασφαλτοστρωθούν όλοι, για καθαρά οικονομικούς λόγους».

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

«Κάναμε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για να λειτουργήσουν, βγήκε η εγκύκλιος και με μεγάλη μας λύπη ανακοινώσαμε ότι δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν για λόγους προστασίας της υγείας, ενώ δεν είχαμε καν αίτηση για τη θέση γιατρού ή νοσηλευτή. Επίσης, με βάση τις αποστάσεις που προβλέπει η εγκύκλιος, περίσσευαν έντεκα άτομα προσωπικό. Δεν μπορούσαν οι κατασκηνώσεις να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό.»

ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ

«Είναι ένα πρόβλημα σοβαρό, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα μόνο με παροτρύνσεις. Σε συνεννόηση με την αστυνομία, όποιος συλλαμβάνεται για βανδαλισμούς, θα τιμωρείται παραδειγματικά. Δεν μπορεί να έχουμε νέες παιδικές χαρές και να πηγαίνουν κάποιοι και να τις καταστρέφουν. Χθες το βράδυ, μια από τις προτομές της πλατείας Άρεως είχε πέσει κάτω από τη βάση της. Φαντάζομαι ότι πρόκειται για βανδαλισμό. Όπως και ο βανδαλισμός που έγινε στα κάγκελα στον ανδριάντα του Κολοκοτρώνη.»

Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στα μονοπάτια και στην πανελλήνια ορειβατική συνάντηση που θα γίνει τον Οκτώβριο στην περιοχή μας.

Related posts

44 κρούσματα covid στην Τρίπολη την Κυριακή

ArcadiaSpot Team

Κατασκηνώσεις Δήμου Τρίπολης: Ανακοίνωση για την 7η κατασκηνωτική περίοδο

#omada_Arcadia_Spot*

Κωνσταντινόπουλος: ”Η βελτίωση του δρόμου Άστρους – Λεωνιδίου είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας σύμφωνα με τον Αν. Υπουργό”

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment