Ελλάδα Επικαιρότητα

Κώστας Βλάσης | Βιβλία εκμάθησης της ελληνικής σε κοινότητες Ελλήνων του εξωτερικού

vlasis-vivlia-ellinikis-glossas

Όταν υπάρχει θέληση, άρτια συνεργασία και σωστός συντονισμός τότε τα προβλήματα διευθετούνται κι οι ανάγκες των πολιτών εξυπηρετούνται…ακόμα κι όταν πρόκειται για συμπατριώτες μας, οι οποίοι ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Πατρίδα.


Εδώ και λίγες μέρες πάνω από 400 βιβλία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας αλλά και άλλα βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου εστάλησαν από το Υπουργείο Εξωτερικών, στις ελληνικές κοινότητες σε Βραζιλία, Περού, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη.
Η αποστολή αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια του Υπουργείου Παιδείας και της Υφυπουργού κ. Σοφίας Ζαχαράκη, του Γενικού Γραμματέα μας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, των εκδόσεων Διόφαντος και ιδιαίτερα του συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής κ. Ιάσωνα Πιπίνη, ο οποίος συντόνισε τις ενέργειες των δύο Υπουργείων.


Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον Οικουμενικό Ελληνισμό με όποιον τρόπο μπορούμε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διατήρηση και προώθηση της ελληνικής γλώσσας. Οι ελληνικές κοινότητες της Λατινικής Αμερικής επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη δράση και τα μέλη τους καταφέρνουν να κρατούν τη φλόγα του ελληνικού πνεύματος ζωντανή στην καρδιά και το μυαλό τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Τένις ΑΕΚ Τρίπολης – ετών 30! “Μια Ομάδα – Ένα Όνειρο”

#omada_Arcadia_Spot*

Χρυσοχοΐδης: «Η Αστυνομία είναι, στην πανδημία, το ΕΣΥ της προστασίας μας»

#omada_Arcadia_Spot*

Βόρεια Κυνουρία: Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου – Τα νέα μέτρα

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας