Ελλάδα Επικαιρότητα

Κώστας Βλάσης | Βιβλία εκμάθησης της ελληνικής σε κοινότητες Ελλήνων του εξωτερικού

vlasis-vivlia-ellinikis-glossas

Όταν υπάρχει θέληση, άρτια συνεργασία και σωστός συντονισμός τότε τα προβλήματα διευθετούνται κι οι ανάγκες των πολιτών εξυπηρετούνται…ακόμα κι όταν πρόκειται για συμπατριώτες μας, οι οποίοι ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Πατρίδα.


Εδώ και λίγες μέρες πάνω από 400 βιβλία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας αλλά και άλλα βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου εστάλησαν από το Υπουργείο Εξωτερικών, στις ελληνικές κοινότητες σε Βραζιλία, Περού, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη.
Η αποστολή αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια του Υπουργείου Παιδείας και της Υφυπουργού κ. Σοφίας Ζαχαράκη, του Γενικού Γραμματέα μας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, των εκδόσεων Διόφαντος και ιδιαίτερα του συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής κ. Ιάσωνα Πιπίνη, ο οποίος συντόνισε τις ενέργειες των δύο Υπουργείων.


Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον Οικουμενικό Ελληνισμό με όποιον τρόπο μπορούμε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διατήρηση και προώθηση της ελληνικής γλώσσας. Οι ελληνικές κοινότητες της Λατινικής Αμερικής επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη δράση και τα μέλη τους καταφέρνουν να κρατούν τη φλόγα του ελληνικού πνεύματος ζωντανή στην καρδιά και το μυαλό τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας | Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες στο νομό Θεσσαλίας

#omada_Arcadia_Spot

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Δεν έχω καμία σχέση με τον Δογιάκη, δεν πήγα ποτέ στο μαγαζί του»

#omada_Arcadia_Spot*

Ζητήματα του Δήμου Ερμιονίδας συζήτησε ο Νίκας με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας