Top News Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Λαϊκή Συσπείρωση: ”Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να πλουτίζουν κάποιοι”

laiki-syspeirosi-parnonas-anemogennitries

Χαιρετίζουμε την απαίτηση επτά προέδρων στο Βόρειο Πάρνωνα της Μεσοράχης, της Νέας Χώρας, της Περδικόβρυσης, της Ωριάς, του Καράτουλα, του Έλατου και του Στόλου να ζητήσουν από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου υπεύθυνη ενημέρωση για το
που σχεδιάζονται να μπουν αιολικά και φωτοβολταϊκά βιομηχανικά συγκροτήματα στη περιοχή τους.

Ο Δήμος και η Περιφέρεια οφείλουν να μαζέψουν τους κατοίκους σε κάθε χωριό και να τους ενημερώσουν για το επιχειρούμενο έγκλημα στην περιοχή.
Σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε εκεί.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε αν αυτό γίνει υπόθεση όλων, πρώτα και κύρια του οργανωμένου λαϊκού κινήματος.

Η αρνητική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη 27-7-2021 για την εγκατάσταση 6 Ανεμογεννητριών στη περιοχή Ταρνάρα που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Βέρβενα – Κούτρουφα – Βούρβουρα και Πηγαδάκια μετά την παρέμβαση των προέδρων των πιο πάνω χωριών, παρόλο που υπήρχε θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας, δείχνει ότι πιέζονται.

Δεν χρειάζεται όμως κανένας εφησυχασμός. Τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντα μεγάλα.
Ενημέρωση – Οργάνωση – Αγώνας.

Συγκεντρώνουμε δεκάδες χιλιάδες υπογραφές στο πλαίσιο της Επιτροπής Αγώνα για την σωτηρία του Πάρνωνα και των άλλων ορεινών όγκων στη Πελοπόννησο από την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ, που επισυνάπτεται, σαν μέσο πίεσης στους υπεύθυνους για το τι θέλει ο λαός.

Στην επέλαση των μονοπωλιακών Ομίλων των ΑΠΕ.
Ζούμε πλέον τις συνέπειες της πολιτικής «απελευθέρωσης» της ενέργειας και της «πράσινης ανάπτυξης».

Πολιτική της ΕΕ, που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και στήριξαν οι δυνάμεις τους σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Δεκάδες δις ευρώ θα διατεθούν τα επόμενα χρόνια στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια μέσα από τα ταμεία Ανάκαμψης – Δίκαιης Μετάβασης – ΕΣΠΑ – Π∆Ε και τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως τα αποκαλούν.

Οι μεγάλες επιδοτήσεις, οι φορολογικές και άλλες ρυθμίσεις υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, μαζί µε την μακροχρόνια και εγγυημένη κερδοφορία, από την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, είναι το λίπασμα για να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά στους ορεινούς όγκους.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι ζούμε τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Ενεργειακή φτώχεια για το λαό µε την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Υποσυντήρηση των δικτύων που συχνά πυκνά οδηγεί σε πυρκαγιές ή σε διακοπές ρεύματος.

Καταστροφή του περιβάλλοντος όπου εγκαθίστανται αιολικά πάρκα. Κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων στη Μεγαλόπολη, µε απώλεια χιλιάδων θέσεων μόνιμης και σταθερής δουλειάς, µε αύξηση της ανεργίας και λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις στη περιοχή.

Με την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στους ορεινούς όγκους στη Πελοπόννησο, θα δεσμευτούν και θα καταστραφούν χιλιάδες στρέμματα δάσους, θα προκληθούν ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στο μικροκλίµα της περιοχής στη χλωρίδα και στη πανίδα.

Ο τεράστιος όγκος εκσκαφών – εκβραχισμών, τα εκατοντάδες χιλιάδες m 3 μπετόν και σίδηρο και τα κουφάρια των ανεμογεννητριών, θα μείνουν για πάντα στον Πάρνωνα και στους άλλους ορεινούς όγκους στη Πελοπόννησο.

Η εκπομπή υποήχων θα επηρεάσει όχι µόνο την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία, αλλά και την υγεία των ανθρώπων.

Η επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων της Ενέργειας στη περιοχή, δεν υπολογίζει δάση και δασικές εκτάσεις, ειδικές ζώνες προστασίας και φυσικού κάλους, αρχαιολογικούς πολιτιστικούς χώρους και παραδοσιακούς οικισμούς. Θα πλήξει ιδιαίτερα οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, στη μελισσοκομία, στην εστίαση και στον τουρισμό.

Εμείς θεωρούμε ότι, ο ενεργειακός σχεδιασμός και η αξιοποίηση όλων των πλούσιων ενεργειακών πηγών που διαθέτει η χώρα µας (ορυκτά καύσιμα, φυσικό αέριο, νερά, αέρας, ήλιος κλπ) πρέπει να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες (ρεύμα φθηνό για τα λαϊκά στρώματα) και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να πλουτίζουν κάποιοι.
Παλεύουμε για:

 Καμία άδεια για ΑΠΕ στη περιοχή. Να απορριφθούν οι αιτήσεις εγκατάστασης αιολικών πάρκων. Να απομακρυνθούν ανεμογεννήτριες που είναι κοντά σε χωριά.
 Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τους αντιπεριβαλλοντικούς νόμους που δίνουν γη και ύδωρ στους
επιχειρηματικούς ομίλους για την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων.
 Ρεύμα φθηνό για το λαό µε δραστική μείωση της τιμής του ρεύματος, µε κατάργηση του «Πράσινου τέλους» και των άλλων «ανταποδοτικών τελών», που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς.
 Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και του πετρελαίου για να επιβιώσει ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο μελισσοκόμος.
 Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά–μικρούς επαγγελματίες–αγρότες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
 Να µην κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες στη Μεγαλόπολη. Να µην ιδιωτικοποιηθούν τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας, αντίθετα να προσληφθεί προσωπικό στον Α∆ΜΗΕ και ∆Ε∆ΗΕ για τη
συντήρηση και λειτουργία τους.

Related posts

Ομιλία και σημεία ομιλίας υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού | Παρουσίαση υποψηφίων και προγράμματος του συνδυασμού “Η Πελοπόννησος Μπροστά”

ArcadiaSpot Team

Πέτρος Τατούλης από Κορινθία: Ισχυρή και ανεξάρτητη η Νέα Πελοπόννησος της επόμενης ημέρας

ArcadiaSpot Team

Αποτελέσματα δημοσκόπησης Περιφέρεια Πελοποννήσου (17/9/2023-23/9/2023)

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment