Επικαιρότητα Περιφέρεια

Μεσσηνία: Επί τάπητος το αρδευτικό Αγίας Σωτήρας – Πανιπερίου

ardeytika-erga-messinia

Τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα αρδευτικά δίκτυα της περιοχής Αγίας Σωτήρας και  Πανιπερίου καθώς και τις δυνατότητες παρεμβάσεων για την συντήρηση και βελτίωση της λειτουργικότητάς τους εξετάστηκαν χθες Παρασκευή 12 Μαρτίου, σε σύσκεψη στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο.

Οπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, η Περιφέρεια στοχεύει στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής γι’ αυτό και αναλαμβάνει, σε επίπεδο νομού, την συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων (αρδευτικά έργα, γεωτρήσεις κλπ.) αλλά και την κατασκευή νέων εγγειοβελτιωτικών έργων.

Για την συγκεκριμένη περιοχή έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην τοποθέτηση στεγάστρου 26×24 μέτρων στην υπάρχουσα τετραθάλαμη δεξαμενή της Αγίας Σωτήρας, καθώς υπάρχει σχετική μελέτη, με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών αρδευτικού ύδατος και την αποτροπή ανάπτυξης υδρόβιων φυτών, προκειμένου να αποφευχθούν φραγές στο αρδευτικό δίκτυο.

Στη σημερινή σύσκεψη, παρουσία και του διευθυντή ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Κυριάκου Σκούλικα, μετείχαν ο πρόεδροςτης προσωρινής Διοικούσας επιτροπής του κλειστού αρδευτικού Αγίας Σωτήρας Κώστας Κουλουμέντας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πανιπερίου Ανδρέας Χριστόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κορονοϊός: 15 κρούσματα στη Βόρεια Κυνουρία

#omada_Arcadia_Spot*

Νέος αγωγός για την ύδρευση των τοπικών κοινοτήτων Αγίας Βαρβάρας – Κολλίνες (vid)

#omada_Arcadia_Spot*

Κώστας Τζιούμης: «Ακούμε τους δημότες μας και απαντάμε με έργα» (vid)

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας