Διεθνή Επικαιρότητα

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ | Αστυνομικός πατάει μεποδήλατό το κεφάλι διαδηλωτή (vid)

astunomiki-bia-ameriki

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας έρχεται για ακόμη μια φορά να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Αμερική.


Το γύρω του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ένα βίντεο από το Σιάτλ στο οποίο φαίνεται ένας αστυνομικός να περνά με το ποδήλατο του πάνω από ένα πεσμένο στο έδαφος διαδηλωτή κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τη απρόκλητη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ από αστυνομικούς.

Εξαιτίας της δημοσιότητας που πήρε εν λόγο βίντεο ανάγκασε την αστυνομία του Σιάτλ να εκδώσει ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι ύστερα από αίτημα του αστυνομικού τμήματος, διενεργείται ανεξάρτητη έρευνα από το γραφείο του σερίφη της επαρχία για τις πράξεις του Αστυνομικού (τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιοποιούνται).

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter το βράδυ της Τετάρτης φαίνεται ένας διαδηλωτής να κείτεται στο έδαφος, την ώρα που ένας αστυνομικός περνάει με το ποδήλατό του από πάνω του, πατώντας με τη ρόδα του το κεφάλι και τον λαιμό του διαδηλωτή, με δεκάδες αστυνομικους να είναι μάρτυρες του περιστατικού.

Οι ΗΠΑ ταράσσονται για δεύτερη μέρα από ταραχές μετά τη δικαστική απόφαση να μην διωχθούν για ανθρωποκτονία οι τρεις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ, μιας 26χρονη μαύρης η οποία σκοτώθηκε στο σπίτι της, κατά την έφοδο της αστυνομίας, η οποία αποδείχθηκε στη συνέχεια εσφαλμένη.

Δείτε το βίντεο:

Related posts

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Arcadia Spot GZ

Ανανκοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας

Arcadia Spot GZ

Αστυνομικό Δελτίο Π.Πελοποννήσου 20.2.2024 – 21.2.2024

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment