Top NewsΕπικαιρότηταΠεριφέρεια

Νίκας: ”Άφεση Αμαρτιών” η άρση του αξιόποινου των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων

panagiotis-nikas-perifereiarxis

Νίκας: ”Άφεση Αμαρτιών” η άρση του αξιόποινου…

«Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο άρθρο δίνει ‘άφεση αμαρτιών’ σε αιρετούς και υπαλλήλους.

Προάγει τη διαφθορά και επιβραβεύει την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Δεν τιμά την αυτοδιοίκηση και τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης αυτό το άρθρο. Κρίμα».

Στην πιο πάνω δήλωση προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή την πρόσφατη έγκριση από τη Βουλή της διάταξης η οποία περιλαμβάνεται στο άρθρο 67 του νόμου 4735/2020 (ΦΕΚ 197/Α΄/12-10-2020) και η οποία προβλέπει ότι «αίρεται το αξιόποινο των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31-7-2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάσει ελέγχων και Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παύουν οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον των προσώπων αυτών, καθώς και κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους».

Σημειώνεται, ότι ο περιφερειάρχης ζήτησε το συγκεκριμένο θέμα να περιληφθεί αμέσως στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), με εισηγητή τον ίδιο τον Π. Νίκα.

Related posts

Visit Peloponnese – Open Call: Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στην IFTM Top Resa 2026

Arcadia Spot NG

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει 900.000 ευρώ σε δράσεις για την κοινωνική ένταξη παιδιών και οικογενειών

Arcadia Spot NG

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026

Arcadia Spot NG
Arcadia SPOT

Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.