Επικαιρότητα Περιφέρεια

Νίκας | Η προσβασιμότητα στα μνημεία αποτελεί σημαντικό παράγοντα

nikas-prosvasimotita-korinthos

Η προσβασιμότητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα και η γενική κατεύθυνση οφείλει να είναι η βελτίωση του εν λόγω παράγοντα σε σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας, όπως τα μουσεία, τα μνημεία (ναοί, μονές, κάστρα, αρχαιολογικοί χώροι).

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην παρέμβασή του κατά την συνεδρίαση -χθες, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης- του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, υπό τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με θέμα την προσβασιμότητα σε μνημεία.

Ηδη η Περιφέρεια μέσω προγραμματικών συμβάσεων ξεκινά προς αυτή την κατεύθυνση” τόνισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στα θετικά αποτελέσματα -τόσο από κοινωνικής, όσο και από οικονομικής άποψης- που είχε για τον Δήμο Καλαμάτας η δημιουργία και λειτουργία του sea track στις παραλίες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία μετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον υπουργό να εξεταστεί η δυνατότητα, το πρόγραμμα βελτίωσης της προσβασιμότητας να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, “δεδομένου ότι ο χαρακτήρας του είναι αναπτυξιακός” όπως επισήμανε ο Π. Νίκας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκας: ”Άμεση η ανάγκη συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στη διοίκηση των νοσοκομείων”

#omada_Arcadia_Spot*

Επαγγελματική Κατάρτιση Ανέργων από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

#omada_Arcadia_Spot*

Σε καθεστώς κατάληψης Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης

#omada_Arcadia_Spot

Προσθέστε το σχόλιο σας