Top News Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Νίκος Τσιαμούλος: ”Ο Δήμαρχος έχει δώσει βαρύτητα στην προβολή του παρουσιάζοντας μια εικόνα διαφορετική από την πραγματικότητα”

tsiamoulos-nikos-protasi-dimotiko-sumboulio

Πολλά και σημαντικά θέματα ανέδειξε, με ουσιαστικό και μεστό τρόπο, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα», Νίκος Τσιαμούλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αρχικά ο κ.Τσιαμούλος δήλωσε: “Πρέπει να καταλάβει η Δημοτική Αρχή, πως Διοικεί 20 μήνες και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις επιλογές και τις αποφάσεις της. Ήρθε η ώρα επιτέλους, να συνειδητοποιήσουν οι Διοικούντες, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, ότι δεν τα κάνουν όλα σωστά.  Ο Δήμαρχος έχει δώσει βαρύτητα στην πολιτική του προβολή – με έντεχνο και επικοινωνιακό τρόπο – παρουσιάζοντας μια εικόνα διαφορετική από την πραγματικότητα. Ενώ επί της ουσίας, τις περισσότερες φορές πράττει τα αυτονόητα παρουσιάζοντας τα ως τα μέγιστα. Δυστυχώς για αυτόν και την Διοίκηση, αυτή η εικόνα έχει αρχίσει και ξεθωριάζει”. 

ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Εγρήγορση χρειάζεται και όχι αδράνεια από την Δημοτική Αρχή, ώστε να μην χάνονται αλλά και να μην χαθούν  στο μέλλον και άλλες τέτοιες μεγάλες ευκαιρίες που μπορούν να δώσουν πραγματική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στον τόπο μας ανέφερε ο Νίκος Τσιαμούλος.

 Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν γίνει αλλεπάλληλες τοποθετήσεις της παράταξης μας και προσπάθειες ώστε να προγραμματιστεί από τον Δήμαρχο ένα ραντεβού με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου Σοφία , σχετικά με το θέμα της δημιουργίας Αγροτικών Φυλακών στον Δήμο Τρίπολης. Σκοπός της συνάντησης που τόσο επιμέναμε να πραγματοποιηθεί, ήταν η εκτενής έκθεση και παρουσίαση από πλευράς του Δήμου ενός σχεδίου/πλάνου της υλοποίησης αυτής της πρότασης δηλαδή ίδρυση Αγροτικών Φυλακών στον Δήμο Τρίπολης. Παρά ταύτα, ο Δήμαρχος δεν κατόρθωσε να κλείσει ένα ραντεβού όπως υποσχέθηκε και προσπάθησε, λαμβάνοντας προφορικά – όπως μας είπε στο Δ.Σ. μετά από ερώτηση μας – αρνητική απάντηση για τη  δημιουργία φυλακών.

 Όλοι όμως, είδαμε το ίδιο διάστημα που ο Δήμαρχος ζητούσε ραντεβού, αντιπροσωπεία του Δήμου Μεγαλόπολης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης να επισκέπτεται την κ. Νικολάου στο Υπουργείο και να ανακοινώνεται η ίδρυση Αγροτικών Φυλακών στον Δήμο Μεγαλόπολης.

Λίγες ημέρες αργότερα, η ίδια η κ. Νικολάου που δεν μπόρεσε ποτέ να κλείσει ραντεβού ο κ.Τζιούμης – λέγοντας μας ότι η κ. Νικολάου του ανακοίνωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις τελικά του Υπουργείου  να ιδρυθούν καταστήματα κράτησης-φυλακές – επισκέφθηκε το Δήμο Ναυπλιέων και ανακοίνωσε την ίδρυση άλλης μία αγροτικής φυλακής εκεί. Σε 2 όμορους Δήμους του Δήμου Τρίπολης, στην ίδια Περιφέρεια, θα ιδρυθούν 2 νέες Αγροτικές Φυλακές και η Δημοτική Αρχή απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις ευκαιρίες για ανάπτυξη του τόπου μας, να χάνονται.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ “21»

 Ο Νίκος Τσιαμούλος στην συνέχεια αναφέρθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις για το 2021, δίνοντας αρχικά συγχαρητήρια για τον προγραμματισμό και την προσπάθεια, ταυτόχρονα όμως άσκησε κριτική στην Δημοτική Αρχή και στον Δήμαρχο, δηλώνοντας ότι: “Ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, έκανε σημαία το 2021 με επικοινωνιακές επισκέψεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και σε μερικές Τοπικές Κοινότητες, δημιουργώντας ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας και σοβαρότητας, όπου έως τώρα δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. 

 Στην πιο σημαντική εκδήλωση του 2021 στα πλαίσια του «Ελλάδα “21» δηλαδή στην προγραμματισμένη εκδήλωση ανακοίνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων διαδικτυακά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, η Δημοτική Αρχή για ακόμη μια φορά έβαλε χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών. Ανακοινώθηκε η πρόσκληση της εκδήλωσης 5 περίπου ημέρες νωρίτερα και ενώ όλοι περιμέναμε αυτήν την μεγάλη στιγμή-έστω και με καθυστέρηση-λίγες ώρες πριν, αναβλήθηκε η διαδικτυακή προβολή της εκδήλωση, χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε τον λόγο αναβολής όπως (π.χ. τεχνικοί λόγοι, μη πρόβλεψη του τρόπου μετάδοσης κ.α.). 

Αυτό υποδηλώνει ερασιτεχνισμό και προχειρότητα σε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός, κάτι που μας ήδη είχε προϊδεάσει από την ημέρα εορτή της Εθνικής μας επετείου, την 25ης Μαρτίου 2021. Δεν είχε διοργανώσει απολύτως τίποτα η ιστορική Τρίπολη κατά κοινή ομολογία.Όλοι μας, παρακολουθήσαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και σε Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων,  πολλούς άλλους Δήμους της χώρας, με πολύ μικρότερη ιστορική συμμετοχή στην απελευθέρωση του 1821, να έχουν ετοιμάσει κάποιο γεγονός λόγω της ημέρας. Ενώ ο Δήμος μας που πρωταγωνίστησε στην Επανάσταση του 1821, έχοντας στην κατοχή του τα οστά του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ήταν ουραγός. Ευτυχώς που η Π.Α.Ε.  ΑΣΤΕΡΑΣ, έκανε φωταγώγηση τον Αρχιστράτηγου στο γήπεδο της, όπου έχει και το όνομά του και ακούστηκε η πόλη μας. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην Π.Α.Ε. ΑΣΤΕΡΑ.

 Τελικά ο Δήμαρχος μόνο «ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ» θέλει να του λένε? Τη λέξη «ΣΥΓΓΝΩΜΗ», την γνωρίζει? Η αυτοκριτική και η αναγνώριση του λάθους, θέλει θάρρος Δήμαρχε και είναι αρετές που μας κάνουν όλους καλύτερους. Δε χωρούν εγωιστικές επιλογές. Ο χρόνος είναι ακόμα σύμμαχός σου ώστε η Τρίπολη να διεκδικήσει την θέση που της αξίζει στην ιστορία .

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 Στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα και συγκεκριμένα στο 2ο θέμα που αφορούσε μία τυπική ψηφοφορία για την ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Βασιλείου (χωρίς Αρ.Εισηγ. και με αποστολή με mailστις 14.58/21-04-2021), η παράταξή μας ψήφισε παρών για τους παρακάτω λόγους. 

Δημιουργούνται πολλά αναπάντητα ερωτήματα που προβληματίζουν την κοινή γνώμη, ανέφερε ο Νίκος Τσιαμούλος προς τον Δήμαρχο στην τοποθέτηση του, αφού πρώτα σχολίασε την αντιπαράθεση που είχαν νωρίτερα(κατά την διάρκεια ερωτήσεων-τοποθετήσεων) οι Κύριοι Τζιούμης-Σμυρνιώτης.

Σε αυτήν την αντιπαράθεση, υπήρξε μία κόντρα μεταξύ των δύο, στο ποιος ή τι έκανε περισσότερο και με ποιο κόστος στη θητεία του, ξεφεύγοντας από τα συγκεκριμένο θέμα. Ο κ.Τσιαμούλος επεσήμανε και στους δύο (πρώην και νυν Δήμαρχο) αλλά και σε όλο το σώμα του Δ.Σ. λέγοντας επί λέξει, “ότι έργο γίνεται από τον κάθε Δήμαρχο-ακόμα και ένα λιθαράκι να βάλει- ή ότι οραματίζετε και εξασφαλίζει πόρους ο καθένας, είναι προς όφελος των συνδημοτών μας που θα το χρησιμοποιήσουν (που αυτοί επί της ουσίας πληρώνουν) και του Δήμου. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, ανέφερε, “ότι ο Δήμος έχει συνέχεια και ότι τα έργα είναι αυτά που μένουν αυτούσια χωρίς κανενός Ονοματεπώνυμο, παρά μόνο το δικό τους”.

 Ο Νίκος Τσιαμούλος, έχει αναφερθεί και στο παρελθόν για το συγκεκριμένο θέμα, στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., κάνοντας και ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο, όπου έμειναν αναπάντητες…

 1ον) Είναι αλήθεια ή όχι κ. Δήμαρχε, ότι επί Δημαρχείας Κοτσιάνη, που και εσείς ο ίδιος κ. Τζιούμη, με θεσμικό ρόλο συμμετείχατε στην Διοίκηση, είχατε ψηφίσει μελέτη για διάφορα έργα αξίας του 1.000.000,00€ περίπου, όπου οι  200.000,00€ περίπου από το 1.000.000,00€, αφορούσαν την μελέτη για το έργο ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου;

 2ον) Είναι αλήθεια ή όχ κ. Δήμαρχε, ότι επί Δημαρχείας Σμυρνιώτη, όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, όπως και εσείς προσωπικά αλλά και εγώ, δηλαδή όλο το Δ.Σ. ομόφωνα, ψηφίσαμε την παραλαβή της μελέτης της δικής σας παράταξης, των 200.000,00€ για την Ανάπλαση της Πλατείας του Αγίου Βασιλείου (που επί της ουσίας πλήρωσαν οι Δημότες την δική σας επιλογή);

 3ον) Είναι αλήθεια ή όχι κ. Δήμαρχε, ότι ο προϋπολογισμός για την Ανάπλαση της Πλατείας του Αγίου Βασιλείου,της προηγούμενης μελέτης (των 200.000,00€ περίπου, δλδ. της δικής σας παράταξης που πλήρωσαν οι Δημότες) ήταν 1.970.000,00€;

 4ον) Είναι αλήθεια ή όχι κ. Δήμαρχε, η δική σας μελέτη που όπως λέτε στοίχισε μηδέν ευρώ στους πολίτες και σας συνεχάρη  προσωπικά για αυτό,είχε αρχικό προϋπολογισμό για την Ανάπλαση της Πλατείας του Αγίου Βασιλείου ποσού αξίας 2.990.000,00€ και μετά από λίγες ημέρες με ορθή επανάληψη, εκτινάχτηκε στα 3.320.000,00€ ;

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

 Εν συνεχεία, ο ΝίκοςΤσιαμούλος, αναφερόμενος στο φυσικό αέριο δήλωσε, πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι Δήμοι Τρίπολης-Μεγαλόπολης και Κορίνθου, εξαιρούνται από τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Αρχής ώστε να πληρωθούν τα τέλη σύνδεσης,  χωρίς επιβάρυνση των καταναλωτών.

 Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε: “Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να συνδεθεί η Τρίπολη με το φυσικό αέριο  μετά από πολλές παρατάσεις και καθυστερήσεις. Ένα τέτοιο έργο, θα  δώσει επιχειρηματικά κίνητρα, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Θα μειώσει το κόστος στους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές, ως φθηνή πηγή ενέργειας και σε συνδυασμό με την γεωγραφική θέση του Δήμους μας, πιστεύω ότι θα εκτιναχτούμε αναπτυξιακά δίνοντας άλλον αέρα και προοπτική στον τόπο μας”.

 Κλείνοντας την τοποθέτηση του στο Δ.Σ., τόνισε ο κ. Τσιαμούλος προς τον Δήμαρχο, την ανάγκη πίεσης προς την Περιφερειακή Αρχή, σε συνεργασία με του άλλους 2 Δήμους(Κορίνθου και Μεγαλόπολης), ώστε να ενταχθούμε και εμείς στο σχεδιασμό της Περιφέρειας όπως και οι Δήμοι των Νομών ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

  Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχθούμε διακρίσεις μεταξύ Δήμων της ίδιας Περιφέρειας και να γνωστοποιήσουμε με όλους τους τρόπους και σε όλους του εμπλεκομένους, τις προθέσεις μας ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα με δυναμικότητα.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να φθάσουμε μέχρι τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, προκειμένου οι συμπολίτες μας να έχουν την ίδια ακριβώς μεταχείριση και όφελος με τους υπολοίπους Πελοποννήσιους  πολίτες. 

Πρέπει να κινητοποιηθούμε και να καταφέρουμε, ώστε να συνδεθούν όσοι το επιθυμούν με το φυσικό αέριο, με επιδότηση στο 100% του μεγάλου κόστους του τέλους σύνδεσης(μηδενικό κόστος για όλους).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ
 Ο κ. Τσιαμούλος ακόμα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ενημερώνοντας το Δ.Σ. ως μέλος της επιτροπής των Οικονομικών των Ο.Τ.Α. της Κ.Ε.Δ.Ε.,  για τις εξελίξεις στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
H K.Ε.Δ.Ε.  ζητά περισσότερους πόρους ενώ η διάθεση της Κυβέρνησης τείνει στον περιορισμό αυτών. Ρώτησε τον Δήμαρχο,
  • α) αν του έχουν ζητήσει από το Υπουργείο να προτεραιοποιήση τα έργα που αφορούν τον Δήμο μας για το πρόγραμμα “Aντώνης Τρίτσης”  λόγω  περιορισμών των πόρων και
  • β) αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, ότι Υπουργοί ενημερώνουν “live” αιρετούς για το Ταμείο Συνοχής και αν έχουν επικοινωνήσει μαζί του.

  

ΑΔΕΣΠΟΤΑ
 Ο κ. Τσιαμούλος, για άλλη μια φορά ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει τον Δήμο μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: 

“κινδυνεύει η ακεραιότητα των συμπολιτών μας, με τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις των αδέσποτων σκύλων”. Υπενθύμισε στον κ. Δήμαρχο ότι, πριν από 4 περίπου μήνες, είχε αναφερθεί στην αύξηση των αδέσποτων, περιμένοντας ακόμα απάντηση στην τότε δέσμευση του Δημάρχου ότι θα το διευρενίσει και θα μας ενημερώσει. Χαρακτηριστικά είπε: “Αναγνωρίζω την προσπάθεια του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Λαγού και του κ. Δημάρχου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αλλά όπως λέτε και εσείς επανειλημμένως Κε Δήμαρχε, όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα δυστυχώς έχει πρόσημο αρνητικό.

 Δεν τιμάει κανένα μας, όταν συμπολίτες μας καταλήγουν στο Νοσοκομείο με τραύματα από αδέσποτα. Το πρόβλημα διογκώνεται και πολλές φορές όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης το θέτουμε είτε με μορφή ερώτησης, είτε για ενημέρωση μας, είτε γιατί πάλι είχαμε κάποιον τραυματία συμπολίτη μας. Και πάντοτε η συζήτηση καταλήγει σε στείρες προσωπικές αντιπαραθέσεις και συγκριτικά στοιχεία της σημερινής Διοίκησης με παλαιότερες(κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά και είναι αρεστό στον κ. Δήμαρχο). Όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό Κε Δήμαρχε και δείχνεται ανεπάρκεια διαχείρισης του, προσπαθώντας εντέχνως και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα με αυτήν την τακτική της σύγκρισης, να μην παραδέχεστε ότι έχετε αποτύχει στο συγκεκριμένο θέμα, χωρίς βέβαια εκ του αποτελέσματος να πείθεται κανέναν.

 Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τσιαμούλος για το μείζον πρόβλημα με τα Αδέσποτα, ρώτησε προσωπικά τον κ. Τζιούμη 

“Κε Δήμαρχε μιας και μιλάμε για τα αδέσποτα, έχω μπροστά μου άλλη μία «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ» που υπογράψατε και αφορά αυτό το θέμα που συζητάμε. Την υπογράψατε στις 16-04-2021 (ΑΔΑ:Ω8ΧΓΩΗΡ-ΓΧ1) ποσού 24.676,00€ που πληρώνουν οι Δημότες και αποτέλεσμα δεν βλέπουν. Η κυρία που της δώσατε αυτήν την ανάθεση και βεβαίως πρέπει να πληρωθεί γιατί θα δουλέψει, ρωτώ : ήταν υποψήφιά σας μήπως στις Δημοτικές Εκλογές του 2019;

 Και η απάντηση του Δημάρχου ήταν θετική(ΝΑΙ)!!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Τζιούμης: “Βοηθήστε να αποζημιωθούν οι καστανοπαραγωγοί του Δήμου μας”

#omada_Arcadia_Spot*

Αργολίδα: Σύγκρουση δικύκλων με δύο τραυματίες

#omada_Arcadia_Spot*

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στη Βόρεια Κυνουρία

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας