Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ | Αυξάνεται επικίνδυνα η πίεση που δέχεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

syriza-logo-arkadia

Το Τμήμα Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αρκαδίας, παρακολουθώντας τις τρέχουσες εξελίξεις στα ζητήματα του Τομέα Υγείας και την εξέλιξη της πανδημίας, επισημαίνει τα σημαντικότερα σημεία της ανεπαρκούς κυβερνητικής πολιτικής που επηρεάζουν κάθε επίπεδο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, ως εξής :

Η πίεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας από την εξέλιξη της πανδημίας, έχει αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό. Δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την ουσιαστική προετοιμασία των μονάδων υγείας κατά τους προηγούμενους μήνες, ώστε να είναι ικανές να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που δημιουργείται με τα αυξημένα κρούσματα.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι δημόσιες δομές είναι υποστελεχωμένες και αυτό φαίνεται από τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΓΝΕ και τις αόριστες κυβερνητικές απαντήσεις σε ερωτήσεις Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να επιταχθούν κλίνες, η κυβέρνηση επιδιώκει να μισθώσει κλίνες προκειμένου να επιχειρήσει μια ελλιπή αντιμετώπιση της πανδημίας, από τη σκοπιά των συμφερόντων του ιδιωτικού τομέα υγείας.Ο μη δομημένος τρόπος με τον οποίο άνοιξε ο τομέας του τουρισμού, ακολουθήθηκε από μια ελλιπώς προετοιμασμένη κατάσταση όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων. Ήδη υπό την πρώτη μέρα, τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο και οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι αποκλειστικά επικοινωνικές.

Δεδομένης της μη κατάλληλης λήψης μέτρων για τις προαναφερόμενες καταστάσεις, οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για την επέκταση της πανδημίας και την έκθεση σε κίνδυνο των ειδικών μονάδων, ζητούμε τα εξής:

Πρόσληψη σε επαρκή αριθμό Ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Επαρκής προετοιμασία πρωτοβαθμίων και δευτεροβάθμιων μονάδων υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γενικευμένη πραγματοποίηση των ειδικών τεστ, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου

Εξόφληση των οφειλομένων στο μόνιμο προσωπικό και στο έκτακτο προσωπικό που προσλαμβάνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.Θέσπιση και τήρηση μέτρων με μετρήσιμα κριτήρια για τους μαθητές.

Νομοθετικός καθορισμός της ελάχιστης απόστασης μαθητών μεταξύ τους και αριθμού μαθητών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τρίπολη,

Το Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αρκαδίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Τζιούμης: Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Καθηγητή Καρδιολογίας, Παύλου Τούτουζα

#omada_Arcadia_Spot*

Κωνσταντινόπουλος: Ή με λιγνίτη ή με εργολάβο;

#omada_Arcadia_Spot*

Τοποθέτηση Παπαηλιού στη συζήτηση περί του νομοσχεδίου Παιδείας

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας