Top News Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

epimelitirio-arkadias
ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ valuemaps.gov.gr ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Σε λειτουργία τίθεται η εφαρμογή  www.valuemaps.gov.gr , παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να εντοπίζουν άμεσα, εύκολα και με ακρίβεια τη ζώνη του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού στην οποία ανήκει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, αλλά και να υπολογίζουν την αντικειμενική αξία του, συμπληρώνοντας τις απαραίτητες σχετικές παραμέτρους.  Μέσω της εφαρμογής, αποτυπώνονται – για πρώτη φορά- όλες οι ζώνες του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων σε έναν ψηφιακό, δορυφορικό χάρτη της Ελλάδας.   
 

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τα καταστήματα θα παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, με προτεινόμενο νωράριο λειτουργίας από 11:00 έως 15:00. 
 

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε στις 3 Ιουλίου, από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης». Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποι βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος.   Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουλίου 2021, στις 10 το πρωί. 

ΟΑΕΔ: ΑΠΟ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 και ώρα 13:00, ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης. 

ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ «ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» (5ΟΣ ΚΥΚΛΟΣ) ΚΑΙ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» (3ΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)

Καταρτίστηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν προς
υπαγωγή στα καθεστώτα ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» (5ος Κύκλος) και
«Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» (3ος Κύκλος) του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016. Aνακοινώθηκαν οι Οριστικοί Πίνακες Κατάταξης των 65 επενδυτικών σχεδίων που υπήχθησαν. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ξεπερνά τα 107 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στα 47,9 εκατ. ευρώ.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

EΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ 30% ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Κίνητρα για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μεταξύ των οποίων η έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα του 30% των ηλεκτρονικών δαπανών απόκτησης αγαθών και υπηρεσιών από συγκεκριμένα επαγγέλματα και τομείς της οικονομίας που παρουσιάζουν υψηλή φοροδιαφυγή περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις μεταρρυθμιστικές δράσεις της φορολογικής πολιτικής την επόμενη διετία. Αυτό σημαίνει ότι οι ηλεκτρονικές πληρωμές δαπανών και υπηρεσιών από συγκεκριμένους τομείς, τους οποίους θα προσδιορίσει το υπουργείο Οικονομικών θα οδηγούν σε μεγαλύτερη μείωση φόρου ως κίνητρο για την περιστολή της φοροδιαφυγής. Προβλέπεται ακόμη η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την Εφορία και με συστήματος POS.

ΑΑΔΕ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το τεχνικό πρόβλημα σε σχέση με την ανάρτηση βεβαιώσεων για φορολογική χρήση εργαζομένων που είχαν τεθεί σε ειδικά καθεστώτα αντιμετωπίστηκε. Μετά την επίλυση του τεχνικού προβλήματος, αναρτήθηκαν στην ΑΑΔΕ οι βεβαιώσεις για τις αποζημιώσεις εργαζομένων για το έτος 2020. Οι βεβαιώσεις αυτές αφορούν –μεταξύ άλλων- σε εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή το περασμένο έτος, εργαζομένους ενταγμένους στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού μετά από μονομερή υπεύθυνη δήλωση.
 

ΟΟΣΑ: 114 ΕΚ. ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Σύμφωνα με το Outlook 2021 για την απασχόληση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, περίπου 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν στις χώρες του ΟΟΣΑ το 2020 σε
σύγκριση με το 2019 και 114 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Στην περιοχή του ΟΟΣΑ, παρά τη μερική ανάκαμψη, εξακολουθούν να υπάρχουν πάνω από 8 εκατομμύρια περισσότεροι άνεργοι από ό, τι πριν από την κρίση, και πάνω από 14 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι που δεν αναζητούν ενεργά εργασία. Μάλιστα σύμφωνα με τις προοπτικές, το ποσοστό απασχόλησης στις χώρες του ΟΟΣΑ θα εξακολουθήσει να είναι κάτω από τα επίπεδα προ πανδημίας έως το τέλος του 2022.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Πανελλαδική προβολή για την εικαστική έκθεση «Απεικονίσεις και Αναπαραστάσεις του ελληνόφωνου κόσμου» στην Τρίπολη

#omada_Arcadia_Spot*

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση νόμου για οικονομική εξυγίανση των πολιτικών κομμάτων

#omada_Arcadia_Spot*

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας