Top News Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Ολοήμερη Εκδήλωση Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων στην Βόρεια Κυνουρία (pics)

enallaktikes-drastiriotites-boreia-kynouria

Την Κυριακή 30 Μαΐου ο Σύλλογός μας ‘‘Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας’’, διοργάνωσε στη Βόρεια Κυνουρία, μία μοναδική ολοήμερη εξόρμηση με θέμα τις εναλλακτικές
μορφές του τουρισμού.
Η μοναδική αυτή δράση, η οποία έγινε στην περιοχή μας για πρώτη φορά, δεν θα μπορούσε να είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς την απλόχερη βοήθεια όλων των φορέων και των συνεργατών μας. Έτσι θα θέλαμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα προσέφεραν για την πραγματοποίηση αυτών των δράσεων!!

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η συσπείρωση μεταξύ των φορέων και η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής (π.χ σε τουριστικά γραφεία κ.α), μέσω των εναλλακτικών δράσεων που θα προσφέρονται από εδώ και στο εξής στον τόπο μας.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιελάμβανε τοξοβολία (Κοιν.Σ. Επ. 5εντε), πεζοπορία (Explore Peloponnese), το « κυνήγι των μανιταριών και της τρούφας » (Fungi Hellas), πρόγραμμα ευεξίας όπως την yoga (Ειρήνη Εμμανουηλίδου), ασκήσεις περπατώντας στην φύση όπως την
‘’εμπειρία αφύπνισης των αισθήσεων’’ (Αγγελική Παπαδάτου), την Τσακώνικη Παράδοση (Ελένη Μάνου) και Γαστρονομικές Εμπειρίες & Μαθήματα Μαγειρικής από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο της Σίταινας σε συνεργασία με την κ. Μαρία Μοναστηριώτη
(Mamas flavors).

Το πρόγραμμα συμπεριέλαβε το βουνό και την θάλασσα, αφού οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με έναρξη στο πανέμορφο Παράλιο Άστρος, συνέχισαν στον γραφικό Πλάτανο και κατέληξαν σε ένα από τα μαγικά χωριά της Τσακωνιάς, την Σίταινα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο της Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργο Καμπύλη, όπως και τους Αντιδημάρχους τον κ. Γιώργο Γαρδικιώτη, τον κ. Δημητρή Κατσή και τον κ. Γιάννη Σαμπράκο υπεύθυνο Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

enallaktikes-drastiriotites-boreia-kynouria
enallaktikes-drastiriotites-boreia-kynouria
enallaktikes-drastiriotites-boreia-kynouria
enallaktikes-drastiriotites-boreia-kynouria
enallaktikes-drastiriotites-boreia-kynouria
enallaktikes-drastiriotites-boreia-kynouria
enallaktikes-drastiriotites-boreia-kynouria
enallaktikes-drastiriotites-boreia-kynouria

Επίσης, να ευχαριστήσουμε και το ‘’άλλο μας μισό’’, την ‘’Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων της Νότιας Κυνουρίας’’ και τον πρόεδρό της Ανέστη Βασιλειάδη, για τη στήριξη και συμπαράσταση τους καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα ΜΜΕ, Arcadia Portal, Astros News και Hondos News για την κάλυψη και προβολή της εκδήλωσης.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε την ιδιαίτερη φιλοξενία των Προέδρων της Σίταινας, κ. Αλοίμονου Πέτρου και του Πλάτανου, κ. Αντωνίου Θανάση οι οποίοι είχαν κάνει ιδιαίτερες προετοιμασίες για την εκδήλωση αυτή. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς!!

Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από συνεργασίες, επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά, η Κυνουρία και η Αρκαδία μας σύντομα θα ανέλθουν στο επίπεδο που τους αξίζει!!

Αυτό ήταν μία αρχή για εμάς, ένα πιλοτικό “fam trip” το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. « The best is yet to come» (τα καλύτερα έρχονται…) τονίζει η πρόεδρος κ. Βίβιαν Μανωλέσου , «διότι από εδώ και στο εξής η Ένωσή μας έχει σκοπό με τέτοιες πρωτοβουλίες
να αναδείξει όλες τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας. Φεύγοντας υποσχέθηκε ο ένας στον άλλον ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για την ανάδειξη της περιοχής και έφυγαν όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να έχουμε πολλές επιτυχίες.
Εις το επανιδείν,

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.
της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας
‘’Ξένιος Κύνουρος’’

Related posts

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β’ Εθνοσυνέλευσης»

Arcadia Spot GZ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες του Δήμου Παλαμά

Arcadia Spot GZ

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Παράλιου Άστρους»

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment